Video: Teroare în Consiliul Local! „Aici nu e feudă, e Evul Mediu!”

untitled design set 970x90 px
publicitate in ziar Casa Auto Timisoara
Mall 1000x100 untitled design set 970x90 px
Cuib de vise 1000x100
timisoara capitala 2023
untitled design set 970x90 px
timisoara capitala 2023
untitled design set 970x90 px
timisoara capitala 2023 gif card de energie dacus 1000x100
timisoara capitala 2023 Alisia Columbonet 1000x100

Comuna în care cetăţenilor ce nu se supun dorinţelor primarului şi ziariştilor ce arată astfel de lucruri li se bagă la propriu pumnul în gură este un adevărat teatru de război.

Mărturiile unora dintre consilierii locali sunt de-a dreptul incredibile. De ani buni, şedinţele Consiliului Local Domaşnea se desfăşoară sub „presiune, agresiune verbală, psihică şi mai nou fizică”, după cum susţine Tudor Milulescu, consilier local. Mai grav este că situaţia e cunoscută, dar nimeni nu face nimic pentru intrarea în legalitate. La Domaşnea, administraţia publică locală funcţionează după legea proprie a edilului-şef, Petru Lorinţ: „Eu sunt legea şi legea sunt eu!”

Şedinţe supravegheate de poliţie

S-a ajuns atât de departe încât unii dintre consilierii locali nu mai răspund convocărilor la şedinţe de frică şi au pus condiţia ca la fiecare plen să fie prezenţi poliţiştii din comună. „Se spune că în multe zone ale ţării ar fi un anumit comportament al baronilor. Aici ar fi bine să fie aşa. Aici e Evul Mediu. Când vor să impună anumite proiecte vin cu un grup de susţinători, unii tulburenţi, cu antecedente în evidenţele Poliţiei pentru fapte de violenţă. Vin pentru intimidare, la unele şedinţe nici nu am mai participat. Când e Poliţia în sală venim, altfel nu. Suntem trei consilieri pe care se pune presiune. Primarul are un grup de consilieri. Depune un consilier un proiect, nu-l pune pe ordinea de zi, deşi era depus de trei săptămâni. La Prefectură am făcut de-a lungul vremii bibliorafturi de sesizări legate de modul în care se desfăşoară şedinţele Consiliului Local, cu privire la legalitatea unor proiecte care au fost aprobate”, susţine Milulescu.

YouTube video

untitled design set 970x90 px
untitled design set 970x90 px
timisoara capitala 2023 gif card de energie dacus 1000x100
publicitate si promovare in ziar
Cuib de vise 1000x100
gif card de energie dacus 1000x100
publicitate ziar expresb 1000x100 pizzeria Dimitrios 1000x100
publicitate ziar expresb 1000x100
publicitate tmc 640
promovare banner maxagro
gif card de energie dacus 1000x100 timisoara capitala 2023

Preşedinţi care nu ştiu să scrie!

Primarul face ce vrea în comună şi în şedinţele de Consiliu Local. Mai e acuzat, spre exemplu, că nu a supus aprobării consilierilor locali un studiu de fezabilitate, că a promovat un proiect de hotărâre pentru construire de drumuri agricole prin fonduri europene fără ca documentaţia să fi fost supusă aprobării. „Convoacă şedinţe de îndată, mă sună să vin la şedinţă. Nu respectă nicio lege. Eu sunt consilier local la al doilea mandat. După lege, şedinţele de Consiliu Local sunt conduse prin rotaţie de consilieri. Eu nu am fost niciodată preşedinte de şedinţă şi sunt singurul dintre consilieri care are studii superioare. Sunt oameni care nu ştiu să scrie şi sunt preşedinţi de şedinţă. Aici nu e feudă, e Evul Mediu! Sunt foarte agresivi, violenţi şi în limbaj, pun şedinţe seara la ora 9.00, aduc oameni băuţi! În ultima perioadă am făcut o singură sesizare la Prefectură, căreia i-au dat curs şi au făcut un fel de anchetă”, a mai declarat Tudor Milulescu pentru expressdebanat.ro.

Primarul Petru Lorinţ nu a binevoit să vorbească despre toate aceste aspecte cu redactorii Express de Banat, iar avocatul său, Cosmin Bolosin, e împuternicit să-l reprezinte în cauza penală, nu şi pe probleme de administraţie publică. La Instituţia Prefectului au fost sesizate aceste nereguli majore şi vom reveni în zilele următoare cu concluziile reprezentanţilor guvernului în teritoriu.

publicitate si promovare online banner maxagro
publicitate tmc 640
publicitate Timisoara banner maxagro
untitled design set 970x90 px
publicitate banner website comunitatetm 1000 x 100 px final 01
untitled design set 970x90 px
untitled design set 970x90 px