Terenurile din Caransebeș, „sădite” cu suspiciunile consilierilor PSD

Un proiect de hotărâre din cadrul ședinței extraordinare de Consiliu Local de la Caransebeș a atras atenția aleșilor locali social-democrați, care au cerut lămuriri primarului Felix Borcean. Însă acesta a decis să nu le ofere nici înainte, nici după votul negativ al grupului PSD.

Este vorba despre trecerea din domeniul statului în domeniul privat al municipiului Caransebeș a unui teren de 18.000 m.p. din zona Teiuș a municipiului, proiect de hotărâre la care nu s-au primit explicații nici în raportul anexat și nici din partea inițiatorului, primarul Felix Borcean, care însă a menționat că la comisie s-a discutat pe îndelete despre această inițiativă și, oricum, tot consilierii ar decide ce se va face cu terenul după ce va fi în proprietatea municipiului.

„Mie mi s-a părut pueril, adică este normal că votezi așa ceva și nu ne-am străduit să explicăm. Consilierii PSD tot timpul au suspiciuni când e vorba de terenuri. În situația de față era un proiect de trecere din domeniul statului în proprietatea privată a Caransebeșului, în vederea lotizării acestor terenuri și a acordării lor ca loturi de case celor interesați. Poate că nici noi nu am fost foarte convingători, dar dumnealor au fost în comisie și li s-a explicat foarte clar despre ce este vorba, au și semnat în comisie cum s-a mai și întâmplat, dar probabil că au această plăcere, acest sadism de a se prezenta în Consiliu și a face o mică demonstrație, chiar și într-o ședință în care nu se prefigura nicio astfel de situație. Din moment ce s-a votat împotrivă, nu mai avea rost să vin cu explicația, era inutil să lungim discuția. Era bine să discutăm înainte de a trece la vot, dar eu cred că consilierii PSD știau foarte bine despre ce este vorba, însă s-a trecut imediat la vot, că nici nu am apucat să dau explicații”, a menționat primarul Felix Borcean.

O altă variantă au consilierii PSD, prin liderul grupului, Florin Bogdea. „Ceea ce au încercat să facă în ședință era o continuare la ce s-a făcut deja înainte cu o lună de alegerile locale din 2016. Atunci, Consiliul Local a aprobat ca terenul lotizat să fie scos la licitație. Și facem dovada cu HCL 152 din 30 mai 2016, când s-au scos la licitație 25 de loturi de teren în zona Teiuș. Eu întreb atunci cum s-a scos la licitație dacă terenul era al statului român. De ce nu a fost pus la mapă acest HCL și unde era urgența votării acestui proiect? De ce nu a fost sincer executivul cu consilierii locali, să li se fi explicat ce vor să facă cu acest teren. Nici primarul, nici viceprimarul nu au putut răspunde acestor solicitări ale mele în calitate de președinte de ședință. A fost făcut cu tâlc și de aceea am cerut explicații de la domnul primar, dar nu s-a deranjat să răspundă, pentru că, practic, noi astăzi dacă aprobam, terenul se vindea în baza acelei hotărâri de acum 2 ani, ca loturi de case”, a menționat Florin Bogdea.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/