Terenul din Teiuș, ocolit din nou de girul consilierilor PSD din Caransebeș

Grupul PSD s-a opus astăzi, în ședința ordinară de lucru a Consiliului Local, proiectelor care făceau referire la organizarea unor licitații pentru vânzarea unor parcele de teren și în special la proiectul care a mai fost introdus pe ordinea de zi în urmă cu câteva luni și care nici atunci nu a fost votat. Proiectul face referire la înscrierea din proprietatea statului în proprietatea privată a municipiului Caransebeș a 18.000 mp în cartierul Teiuș, în vederea dezmembrării.


Mărul discordiei este același: până când nu se aprobă o hotărâre prin care terenul deja a fost lotizat pentru construirea de case, consilierii social-democrați nu vor aproba trecerea de la Statul Român în proprietatea privată a municipiului. Pe acest subiect, consilierul Bogdea a avut și o interpelare în cadrul audiențelor prefectului Matei Lupu la Caransebeș.

În 2016, Consiliul Local a aprobat ca terenul lotizat să fie scos la licitație, prin HCL 152 din 30 mai 2016, în baza căreia s-au scos la licitație 25 de loturi de teren în zona Teiuș. Întrebarea este aceeași ca și în urmă cu câteva luni, a menționat Bogdea în Consiliul Local:

„Cum s-a scos la licitație, dacă terenul era al Statului Român? Noi dacă aprobam, terenul se vindea în baza acelei hotărâri de acum 2 ani, ca loturi de case. Am cerut abrogarea acelei hotărâri și după aceea vedeam ce facem cu terenul, însă în proiectul de hotărâre cu abrogarea ați mai venit cu un punct ca noi din nou să ne abținem”, a menționat Florin Bogdea.

Edilul a fost foarte clar în exprimare că până când acea hotărâre nu se abrogă, grupul PSD nu aprobă solicitarea Primăriei, prin inițiator Felix Borcean.