Terenul de bitum de la „Traian Vuia”, transformat de Primăria Reșița într-o bază sportivă

teren sport traian vuia

Primăria Reșița a inaugurat astăzi cea mai recentă investiție realizată pentru elevii Liceului Teoretic „Traian Vuia” din oraș.

Începând de astăzi, elevii de la „Traian Vuia” au acces la o nouă bază sportivă: un teren multifuncțional, cu vestiare, grupuri sanitare, cabinet medical și nocturnă. Lucrările s-au derulat cu sprijinul Companiei Naționale de Investiții, valoarea totală a proiectului ridicându-se la 2,1 milioane de lei, dintre care contribuția Primăriei Reșița fiind de 60.000 de lei.

Aceasta este cea mai nouă investiție realizată de municipalitate la „Traian Vuia”, după ce în 2021 aici au fost finalizate ample lucrări de reabilitare și modernizare printr-un proiect cu fonduri europene în valoare de 7,4 milioane de lei.

popa stanciu dacica

De la stânga la dreapta, Liliana Dacica, Ioan Popa și Bianca Stanciu

Este o lucrare realizată de Primăria Reșița, cu sprijinul Companiei Naționale de Investiții. În trecut, aici a fost un teren de bitum, o suprafață deteriorată, iar după ce am făcut lucrările la acest liceu am decis să investim și în acest teren. (…) Primăria Reșița a investit în liceul acesta fonduri europene pe eficientizare energetică, începând cu anul 2021. Am avut câștigător aceeași firmă din Certeze, care mai are câteva licee făcute în oraș, o firmă cu care am colaborat foarte bine în ultimii ani și țin să le mulțumesc oamenilor care au lucrat aici. A fost vorba despre anvelopări, acoperiș, schimbare uși, acolo unde a fost cazul, și spațiile interioare, o lucrare de 7,4 milioane de lei. Contribuția Primăriei Reșița fiind de 170.000 de lei. Aici am avut o contribuție doar de 2%, însă după ce s-au finalizat lucrările pe fonduri europene, pe eficiență energetică, Primăria Reșița a mai intervenit în curtea interioară, cu fonduri alocate de la bugetul local, de circa 500 de mii de lei. Avem în curte pe niște stâlpi panouri fotovoltaice care se mută după soare, la fel ca «Traian Lalescu», lucru care va genera o bună parte din curentul pe care îl consumă această unitate de învățământ. O altă lucrare care a fost făcută prin același proiect a fost reabilitarea sălii mici de sport”, a declarat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, primarul Ioan Popa.

La eveniment au mai fost prezente Bianca Stanciu, directorul Liceului „Traian Vuia”, și Liliana Dacica, șefa Direcției Generale Învăţământ, Cultură, Tineret, Sport și Culte din cadrul Primăriei Reșița.

Baza sportivă va fi funcțională pentru elevii Liceului Teoretic „Traian Vuia”, precum și pentru clasele vocaționale de Atletism și Handbal care fac sport de performanță în cadrul unității de învățământ. În afara programului școlar, baza sportivă va fi pusă și la dispoziția celorlalte ramuri sportive care-și desfășoară activitatea pe raza municipiului. Noul teren întregește baza sportivă a liceului în curtea căruia se află alte două săli de sport, una de tip A cu 150 de locuri, folosită în mod special pentru jocul de handbal, și una mai mică unde se antrenează, în mod special, voleibalistele.

cladire baza sportiva traian vuia

vestiare sală de sport

cabinet medical baza sportiva

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/