Institutul de Studii Populare, locul unde ideile liberale sunt puse pe tapet

nicolae ciuca la institutul de studii populare

PNL avea nevoie de o platformă puternică de analize și dezbateri, motiv pentru care a fost revigorat Institutul de Studii Populare.

„Este o platformă care să ne semnaleze unde facem bine și unde greșim. PNL avea nevoie de o busolă modernă.
Iată de unde a apărut ideea revigorării Institutului de Studii Populare. Aici este mediul în care ideile liberale vor intra în dialog, vor crea punți și soluții.”, spune președintele PNL, Nicolae Ciucă.

Liderul liberal a participat la prima dezbatere a ISP alături de Valeriu Stoica, omul care a condus PNL cu peste 20 de ani în urmă și care a repus partidul pe traiectoria creșterii electorale, într-o discuție moderată de intelectualul de dreapta, Sever Voinescu, dezbaterea fiind organizată de noul director al ISP, Tănase Stamule. La discuții s-au alăturat și Theodor Baconschi și Adrian Papahagi. Aceștia au vorbit despre curentele din PNL și din întreaga lume a dreptei. „Urmează la ISP și alți exponenți, poate din curente sau cu vederi diferite. Toți însă vor exprima liber idei care ne preocupă pe toți și care preocupă România.”, susține Nicolae Ciucă.

Președintele PNL le-a spus celor prezență că „Prin noi înșine” este și astăzi la fel de actual precum a fost în 1905, când a fost enunțat de Vintilă Brătianu, „însă acum trebuie să ținem cont de coordonatele momentului. Trebuie să revalorizăm acest concept și să îl punem în acord cu temele actuale. Avem în față un an electoral major, în care fiecare filială a PNL trebuie să își redobândească încrederea în forțele proprii. Ca noi toți, de altfel. Ca fiecare cetățean. Am reconfirmat totodată faptul că PNL rămâne un partid cu ușile deschise către toate formațiunile și toți oamenii politici liberali. Vremurile tulburi pe care le traversăm vor face evident, pentru toată lumea, că adevăratul liberalism, valorile europene și responsabilitatea pentru dezvoltarea și viitorul României sunt aici, acasă, în Partidul Național Liberal.”

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/