Terenul de 18.000 mp din Teiuș a ajuns… la prefectul Matei Lupu!

Petru prima dată la Caransebeș în actuala formulă, prefectul județului Caraș-Severin Matei Lupu a stat alături de primarul Caransebeșului Felix Borcean într-o sesiune de audiențe, ascultând doleanțele gugulanilor.

Probleme celor 10-12 înscriși pe lista audiențelor au fost diverse, de la păscutul animalelor pe terenul vecinilor până la locuri de parcare, de la imobile care stau să se dărâme, însă sunt în administrarea Comunității de Avere, până la calcularea pensiei sau probleme silvice.

Printre cei care au avut solicitări de rezolvare a problemelor administrative s-a numărat și consilierul Florin Bogdea, liderul grupului PSD din Consiliul Local Caransebeș. Acesta a ridicat reprezentantului Prefecturii mai multe probleme, printre care divergențele de opinie tranșate în instanță cu privire la ședința de alegere a viceprimarului în 2016, probleme legate de desființarea unei comisii din cadrul Primăriei Caransebeș care poate stabili o negociere directă la vânzarea unui teren din domeniul privat al municipiului fără a mai fi nevoie de licitație publică, dar și o altă problemă legată, de asemenea, de domeniul public al municipiului de pe Timiș și Sebeș.

„La cea mai recentă ședință de Consiliu Local nu ni s-a prezentat la mapă o hotărâre de consiliu care prevedea scoaterea la licitație a 25 de loturi de teren în Teiuș, pentru construire case, hotărâre din mai 2016, iar acum executivul solicita ca terenul să fie transmis din domeniul statului în cel privat. Eu întreb de ce nu se pune la mapă toată situația pentru ca noi, consilierii, să știm și să votăm în cunoștință de cauză?”, a întrebat consilierul Florin Bogdea.

Primarul Felix Borcean a menționat că această doleanță nu are nici o relevanță, pentru că de aceea sunt ședințele pe comisii înaintea ședinței Consiliului Local, pentru ca aleșii locali să se informeze și să voteze în cunoștință de cauză.

Prefectul Matei Lupu a întrebat-o pe Ana Bratu, secretarul Primăriei, ce procedură ar fi urmat și jurista a explicat. „După ce se aproba această hotărâre, am fi intabulat terenul pe municipiul Caransebeș și apoi am fi revocat hotărârea din mai 2016 prin care s-ar fi scos la licitație loturile de case pe acest teren. În fapt, în aceeași solicitare de la ședința trecută în proiectul de hotărâre era articolul 1: revocarea acelei hotărâri vechi 152 din mai 2016 și articolul 2 era trecerea din domeniul statului în domeniul privat al municipiului”, a menționat jurista Primăriei Caransebeș.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Am aruncat și noi un ochi pe proiectul de HCL la care face referire jurista Primăriei și nu am găsit la articolul 1 cele menționate de domnia sa, dovadă imaginea de mai jos:

Prefectul județului Caraș-Severin a propus o revocare a hotărârii din mai 2016 prin care se scoteau 25 de loturi de case la licitație și inițierea unei noi hotărâri prin care terenul de 18.000 mp să fie transmis din domeniul statului în domeniul privat al municipiului.

Bogdea a concluzionat că scepticismul social-democraților vine din faptul că în municipiul Caransebeș s-au vândut în ultimii 15 ani 650 ha de teren din domeniul public. Despre celelalte solicitări ale consilierului Florin Bogdea către reprezentantul Prefecturii Caraș-Severin vom scrie în articolele viitoare.

 

Sursă foto: FB Instituţia Prefectului Caraş-Severin

1000x100 (4) publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/