Teren la jumătate de preț față de prima strigare, refuzat de Primăria Caransebeș

Consilierii locali din Caransebeș au refuzat să investească într-un teren din zona Gării pe motiv că nu există proiect pentru dezvoltare și nici bani. În aceste condiții, Consiliul Local nu și-a exercitat dreptul de preemțiune pentru terenul care a adăpostit fostul Depozit PECO, astfel că el a fost scos la vânzare.

Consilierul social-democrat Valentin Dascălu s-a opus votului, spunând că cei aproape 8.000 de mp de pe strada Nicolae Bălcescu, aparținând OMV SA, ar fi putut fi cumpărați la un preț mic de către Primărie, care oricând ar fi investit în acea zonă: „Puteam să-l cumpărăm, era chiar necesar, se putea face orice acolo, de la bloc ANL. Nu are interdicție de a se construi pe teren, prețul este bun, în scădere, chiar la jumătate față de anii trecuți: 110.000 de euro plus TVA. Păcat!”.

Consilierul liberal Filip Strejariu a fost în asentimentul colegului consilier Dascălu și a menționat că acolo s-ar putea muta garajul Gospodăriei orașului.

În replică, primarul Felix Borcean a menționat că de acest teren se vorbește de trei ani, cu alt preț, evident, însă doar ca să fie luat nu are rost să investească Primăria Caransebeș, mai ales că există un cumpărător care a solicitat achiziția acestuia.

Adică dacă luăm ceva la suma asta, trebuie să și scoatem niște bani. Numai să cumpărăm terenuri…”, a spus Felix Borcean.

Consilierul Alexandru Stănescu a propus să fie achiziționate de la Caromet sala de sport și terenul de fotbal, dacă tot are bani Primăria de achiziții, însă a fost imediat lămurit de edilul urbei că discuțiile pe care le-a avut cu conducerea SC Caromet SA s-au încheiat cu un eșec, prețul pentru Sala Polivalentă fiind de 400.000 euro.