Teren de antrenament de 200.000 de euro, unic în vestul ţării! (VIDEO/FOTO)

Baza sportivă din Valea Domanului se pregăteşte pentru prima ligă. Astăzi a fost inaugurat terenul sintetic pentru antrenament, următorul pas fiind montarea instalaţiei de nocturnă.

În prezenţa primarului Mihai Stepanescu, a viceprimarului Crina şi a mai multor consilieri locali, a deputatului Ion Mocioalcă şi a invitatului special Dorinel Munteanu, a fost inaugurat terenul sintetic din interiorul bazei sportive ,,Mircea Chivu”, o investiţie de aproape 200.000 de euro de la bugetul local, de care se vor bucura echipa de ligă secundă Metalul, dar şi grupele de copii şi juniori. ,,Acest gazon sintetic a fost achiziţionat ca urmare a deciziei Consiliului Local pentru a crea premisele performanţei în Reşiţa şi Caraş-Severin. Mă gândesc la fotbalul divizionar B, deocamdată. Normal că ne dorim pe viitor, prin implicarea altor instituţii, a sponsorilor, un acces în prima ligă. Terenul a costat 97.000 de euro, nu 200.000 sau 180.000 cum se vehiculau sumele respective acum poate doi ani, când altcineva de aici de la club vehicula alte sume. Totul a fost realizat în regie proprie. 545.000 de lei au fost consumaţi pentru tot ce înseamnă drenaj, proiectare, autorizare, amenajare teren, montare canalizare, repararea tribunelor. Acest gazon sintetic are dimensiuni standard, 97/62 m, circa 7.000 mp şi poate fi omologat, asta este important, atât de FRF sau AJF, are termen de garanţie cinci ani plus încă trei ani mentenanţă”, a precizat primarul Stepanescu.

YouTube video

Iarba lui Chivu, la dispoziţia doritorilor

Edilul-şef al Reşiţei a vorbit şi despre Chivu şi donaţia pe care acesta a făcut-o clubului din Valea Domanului, un covor sintetic la mâna a doua, decopertat din Complexul Sportiv ,,Dinamo”. ,,L-am invitat aici, deşi erau nişte voci, dar prefer să mă opresc aici, care nu-l doreau pe Cristi Chivu aici, şi sunt vocali, susţinuţi poate şi dintr-o altă latură, de doi din Reşiţa şi unul dintr-o altă zonă, din Caransebeş, dar mă opresc aici. În orice caz, îi mulţumesc lui Cristi Chivu pentru faptul că a luat act de această necesitate de a ajuta cumva echipa de fotbal, dar nu a verificat, nu a verificat unde se duc banii, la care naş, la care fin, şi aşa mai departe”, a comentat primarul Stepanescu.

Sigur, nu la Gloria!

Iarba sintetică donată de Chivu nu va ajunge pe zgura de la Gloria, aşa cum se vorbea la un moment dat, dar oricine are nevoie de ea este aşteptat să o solicite. ,,Stă la dispoziţie acest teren care nu are niciun act, nici de garanţie, nu are niciun act pentru a fi omologat, un teren care a fost dezafectat de la clubul Dinamo stă la dispoziţie, săptămânile, lunile următoare. După sărbători, nu primim nicio solicitare din altă parte, o să-l folosim pe margine, o să-l folosim la şcoli sau unde o să considere Consiliul Local. La clubul Gloria, pentru terenul de zgură, e vorba de un proces cu un cetăţean din Timişoara care a câştigat o treime din el. Nu aveam posibilitatea amplasării acestui teren fără acte. Am plătit pentru transport o sumă destul de importantă, circa 100 de milioane de ei. În situaţia în care cineva doreşte să-l achiziţioneze, să-l folosească în altă parte, nu ştiu, să-l ducă la Ştefăneşti sau la o altă echipă, poate să-l ducă dacă va fi de acord Consiliul Local. O să recuperăm banii pe transport, în rest se vede aici şi se poate face o comparaţie”, a adăugat primarul Reşiţei. Vicele Crina, cel care a gândit proiectul terenului secund din Valea Domanului, a făcut la rândul său câteva precizări: ,,Cred că şi reşiţenii, şi sportul reşiţean se bucură de realizarea asta. Atunci când ne-am apucat să facem un stadion şi am văzut felul în care a fost gândit să se realizeze efectiv m-am luat cu mâinile de cap. Practic, pe o umplutură de zgură, un teren folosit, am cerut o groază de oferte vizavi de ce înseamnă să-l montăm şi am ajuns la concluzia că ne costa vreo 80 la sută din unul nou. Am luat hotărârea să-l facem ca la carte şi sper că toată lumea se bucură de realizarea asta. Îmi pare rău că relaţia cu Cristi Chivu a fost un pic umbrită, în sensul că municipalitatea a ieşit şifonată”.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157638052046734″]

Mocioalcă aşteaptă rezultate

Stepanescu a vorbit şi despre instalaţia de nocturnă, pentru care există deja discuţii, dar şi de modernizări mai importante ale stadionului, în acest sens luând în calcul un proiect cu finanţare guvernamentală sau europeană. Deputatul Mocioalcă a renunţat la întâlnirile politice pentru a fi prezent în Valea Domanului, ceea ce demonstrează că fotbalul reşiţean e din nou important pentru mai-marii judeţului. ,,Am amânat o întâlnire cu primarii PSD din Timiş ca să fiu astăzi aici lângă primarul meu, lângă primarul PSD de Reşiţa, Mihai Stepanescu. Vor fi mai multe momente de acest fel în Reşiţa, pentru că, iată, dintr-un proiect aproape eşuat, Mihai, conducerea Primăriei, domnul viceprimar Crina, Consiliul Local Reşiţa au reuşit să facă o poveste de succes. Ştiţi bine ce era aici, o haldă urâtă, căreia i-a luat locul unul din cele mai frumoase terenuri din vestul ţării. Aceste lucruri trebuie să fie urmate şi de performanţe”, a declarat Mocioalcă.

Numai cuvinte de laudă despre terenul proaspăt inaugurat a avut şi antrenorul Marian Pană. ,,Am senzaţia că e cel mai bun teren pe care l-am întâlnit pe unde am antrenat. A fost cam singura mea dorinţă, pentru că e foarte important, eu, ca antrenor, să am unde să antrenez. Se va vedea în timp cât de importantă este această realizare”, a spus tehnicianul.

Nu toată lumea se bucură pentru Metalul!

Primarul Mihai Stepanescu a ţinut în final să-i pună la punct pe cei care ar avea ceva cu echipa din Valea Domanului: ,,Nu am răspuns la anumite provocări. Echipa noastră nu a cumpărat niciun loc în Divizia B. Am văzut o persoană cu răspundere politică, eu o respect. Reşiţa a cumpărat, noi vrem să facem. Faceţi, domnule, dar nu ca în alte părţi, faceţi mai mult decât Reşiţa, tot respectul pentru dumneavoastră, dar repet, nu s-a cumpărat niciun loc, nu s-a făcut nimic ilegal. Ştiu şi eu mai multe care se întâmplă poate în culise, tot felul de încurajări să se producă evenimente la Reşiţa. Eu o să vă rog să transmitem celor care doresc, nişte frustraţi, nu ştiu ce fost viceprimar pe aici, susţinut de nu ştiu cine. Unul este un fost viceprimar”.  

Comments

 1. Petru Fuchs says:

  Niciun cuvant despre singurul titlu de campion (1931) obtinut de UDR pe acest teren cum nimeni nu a scos o vorba despre meciurile Metalului Resita in 1954 tot pe acest teren cu Stiinta Timisoara 5-1, Locomotiva Tg. Mures 4-0, Locomotiva Timisoara 2-0 si semifinala cu C.C.A Bucuresti 1-0 in drumul spre castigarea Cupa Romaniei! Poate de rusine ca “pseudometalul “de azi a profanat amintirea Metalului de pe vremuri, unuia ca JOJART II resiteanul inca aflat in viata, titular al acelui fantastic 2-0 cu Dinamo nu a fost invitat dar nici pomenit! A fost invitat in schimb Dorinel Munteanu despre care…..
  http://www.youtube.com/watch?v=GH37X-udTh4

 2. Adevarul says:

  Agentia de Publicitate Metropolitan Maxpress Adv va ofera posibilitatea publicarii anunturi ziare Covasna.
   Monitorul Express anunturi,  Ziarul Monitorul expres anunturi, Mesager de Covasna anunturi, Anunturi Mesager de Covasna, Mesager de Covasna mica publicitate, Anunt Mesager de Covasna.
  Deasemenea puteti publicare anunturi Observator de Covasna, Observator de Covasna anunturi, Observator de Covasna publicare anunt.
  Ziarul Transilvania Express anunturi, Anunturi Transilvania Express, Transilvania Express anunturi Covasna