Teren cu nocturne, pistă de sprint și teren de crosfit, pe noul stadion din Dacia

baza sportiva mircea cel batran din timisoara

A fost lansată licitația pentru un prim stadion la Timișoara din ultimii 60 de ani! Se caută firma care să proiecteze și să ridice baza sportivă.

Stadionul va fi unul modern, la standard internaționale. Terenul de fotbal va fi conform regulilor de suprafață FIFA și Ghidul UEFA pentru Stadioane de Calitate, cu spații pentru spectator. Aici se vor ține meciuri oficiale și actități de agreement. Vor fi amenjate 4 nocturne.

Se vor mai amenaja și 4 piste de sprint de 50 de metri, un teren multifuncțional cu dimensiuni reduse, cu două porți de handbal și 2 coșuri de baschet și un teren de crosfit și exerciții calistenice. Nu vor lipsi zecile de locuri de parcare și spațiul verde.

Contractul are o valoare de 6,7 milioane de lei.

„În momentul de față, terenul de fotbal de pe strada Mircea cel Bătrân se află într-o stare precară, este necesară construirea unui nou stadion echipat corespunzător, datorită gradului de interes local al populației pentru fotbal și sportul de agrement. (…) Valorificarea suprafețelor de teren ale orașului, cu programe pentru populație, este un pas necesar care, de pe o parte ridică aspectul vizual/valoarea fondului construit învecinat și, pe de altă parte, contribuie la îmbunătățirea nivelului de trai, se impune realizarea acestui obiectiv”, se arată în caietul de sarcini.

Stiri Timisoara si Resita publicitate online dacus 05 iulie 2024 Stiri Timisoara Publicitate online Brantner 1000x100px

În martie s-a terminat demolarea construcțiilor vechi, așa că acum terenul este liber de sarcini și se poate demara proiectul.

„Astăzi am lansat o nouă licitație pentru un proiect sportiv important în Timișoara. După cum știți, s-a câștigat deja licitația și pentru proiectare și pentru execuție a stadionului de 9.000 locuri în zona Buziașului și astăzi am publicat o licitație pentru proiectare și execuție, deci pentru întregul proiect, pentru complexul sportiv din zona Mircea cel Bătrân, unde a fost stadionul Dacia. Va fi un teren de fotbal acolo, care corespunde standardelor FIFA, și un teren multifuncțional cu porți de handbal, cu coșuri pentru baschet, suprafață din tartan. Vom avea și o pistă de atletism, tribune noi, vestiare, etc. Este o investiție destul de consistentă în valoare estimată, vom vedea cine vine la licitație și cu ce preț, dar noi estimăm, momentan, valoarea investiției la opt milioane de lei. Anul acesta este timp pentru proiectare, iar anul viitor va fi timp pentru execuție. Bineînțeles că această investiție nu vine în locul unei investiții mari. Avem în continuare nevoie și de propriul nostru stadion, avem nevoie și în continuare de stadionul mare care este făcut de consiliul județean și de Guvern, dar totuși trebuie să ne mișcăm și cu terenuri mai mici și de aceea mă bucur foarte mult că am reușit să lansăm această licitație și aștept să vină firme serioase acolo”, a afirmat Dominic Fritz.

Proiectarea viitoarei baze sportive va dura 3 luni, iar lucrările alte 14 luni. Licitația este deschisă până în 20 iunie.

stiri Timisoara publicitate si promovare online banner maxagro Stiri Timisoara si Resita STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/