Terapii balneare se pot face în continuare la Băile Herculane!

balneo afrodita herculane
casinoherculane by sungarden

Resorturile Afrodita și Diana dispun de apă termală din izvorul propriu și nu sunt afectate în vreun fel după ce ANRM a închis robinetul unor izvoare din stațiune!

În urma sistării furnizării cu apă termală pentru unele unități hoteliere din Băile Herculane se creează un nou val de imagine negativă asupra unei stațiuni deja încercate de perioade tulburi în trecut, își arată îngrijorarea reprezentanții Bacolux Hotels România, care deține două dintre cele mai importante resorturi din stațiune.

În Herculane mai există încă 4 licențe valabile și funcționale de exploatare a apelor termale emise de către ANRM. Una dintre aceste licențe este deținută de Bacolux Hotels România, ce deține în Herculane Bacolux Afrodita Resort & Spa și Bacolux Diana Resort, locații ce sunt alimentate din izvorul propriu, aflat sub propria licență de exploatare.

Cele două locații însumează aproximativ 900 locuri de cazare, respectiv 28% din totalul locurilor de cazare hoteliere din Băile Herculane, locuri pentru care se pot asigura în continuare terapii balneare pentru turiști.

“Situația este una cu adevărat regretabilă, în condițiile în care suntem cu toții o comunitate, parte din aceeași industrie și înțelegem că dezvoltarea turismului nu se poate face fără dezvoltarea locului unde unitățile sunt situate. De la preluarea locațiilor din Herculane, compania noastră a fost constant preocupată de dezvoltarea stațiunii din toate punctele de vedere, făcând atât demersuri de imagine, cât și acțiuni de promovare, entertainment, ecologizare, programe sociale etc. Această sistare ne afectează pe toți, fie că dispunem de apă termală sau nu, pentru că este o problemă de imagine la nivel de oraș.”, a explicat Laura Pătru, PR & Communication Manager Bacolux Hotels România.

publicitate ziar expresb 1000x100 pizzeria Dimitrios 1000x100

Izvorul de apă termală deținut de Bacolux Hotels a fost inaugurat în 2018 și deservește în prezent Herculum Spa și Diviana Spa, centrele Spa ale celor două locații, exploatând doar o parte din debitul izvorului și beneficiind de toate avizele și licența necesară exploatării. De asemenea, alte 3 licențe sunt încă în funcțiune în stațiune cu debite ce pot asigura alimentare și pentru alte unități de cazare.

“Înțelegem situația în care sunt puși colegii noștri din stațiune și suntem alături de ei. Suntem dispuși să susținem orice demersuri sunt necesare pentru a îi putea ajuta să reia alimentarea, inclusiv din izvorul nostru. Sperăm ca și ceilalți trei deținători de licențe de exploatare a apelor să fie în asentimentul nostru și să fie dispuși să înceapă racordarea altor unități de cazare și tratament la sursele lor de apă.  Herculane a cunoscut în ultimii ani cea mai mare dezvoltare din ultimele trei decenii și nu putem să oprim aici după atâtea eforturi susținute de către toți membri comunității. Între timp asigurăm toți oaspeții noștri că serviciile Bacolux Hotels România nu o să fie afectate.”, a mai spus Laura Pătru.

În ultimii ani Herculane a înregistrat o cifră de turiști de aproape patru ori mai mare decât în perioada sa de declin, cu investiții considerabile în segmentele de spa și facilități de cazare, iar media de vârstă a turiștilor din stațiune a scăzut datorită facilităților spa și facilităților pentru copii.

untitled design set 970x90 px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/