Terapia Intensivă a Spitalului Județean Timișoara se extinde. Consilierii județeni au aprobat sumele necesare lucrărilor

Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean din Timișoara se extinde cu încă 10 paturi, a anunțat conducerea unității medicale. Consiliul Județean Timiș alocă pentru această investiție 2,3 milioane de lei. 

Decizia a fost luată astăzi, în plenul Consiliului Județean Timiș. Este cea mai importantă alocare de fonduri făcută la rectificarea bugetară din această toamnă. Cele 2, 3 milioane de lei sunt pentru proiectarea și execuția lucrărilor de extindere a secției ATI de la Județean.

”Este vorba despre demersul pe care l-am reușit la Ministerul Sănătății de a extinde secția de ATI cu încă 10 paturi. Fondurile pentru dotare și aparatură – monitoare, ventilatoare – au venit tot de la consiliul județean. Acestea au fost deja achiziționate. Vom extinde secția pe aripa mică a etajului doi, cu păstrarea circuitelor intacte. Fondurile care ne-au fost alocate acum ne vor ajuta să amenajăm modern secția”, a declarat Raul Pătrașcu, directorul Spitalului Județean din Timișoara.

În prezent, secția de Terapie Intensivă a Județeanului are 55 de paturi. ”Vom începe demersurile pentru a contracta proiectantul și vrem să începem cât de curând lucrările pentru ca acest spațiu să fie gata cât mai repede după începerea școlii, înainte de debutul sezonului gripal. Atunci vom avea o suprapunere de cazuri de gripă și pacienți suspecți COVID și vrem să avem acele posturi disponibile”, a mai spus Pătrașcu.

Alte fonduri alocate la rectificarea bugetară 

Consilierii județeni au aprobat și alocarea a 500.000 de lei pentru asigurarea sustenabilității proiectului integrat de management al deșeurilor. Alte 1,4 milioane de lei au fost alocate pentru recondiționarea fațadei Palatului Administrativ din Timișoara, 158.000 lei au fost dați pentru achiziționarea de 12 termoscannere pentru învățământul special, un milion de lei pentru lucrările de restaurare de la Castelul Huniade și 25.000 lei pentru cumpărarea a două termoscannere necesare Centrului de Cultură și Artă a județului.