Școli uitate în trecut. Zeci de unități de învățământ din Timiș funcționează cu toalete în curte

Copiii care învață în 20 de școli din județul Timiș sunt nevoiți să folosească, în continuare, toalete situate în curțile unităților de învățământ. „Funcționează în condiții decente”, dau asigurări inspectorii școlari. 

Potrivit inspectorului școlar general Marin Popescu, în toate cele 20 de școli, toaletele au canalizare, lumină și respectă normele de igienă.

Citește și Elevi și preșcolari din Timiș încep cursurile în unități fără autorizație de funcționare. Alte probleme raportate de inspectori

La nivelul județului Timiș, noul an școlar începe cu 226 de clase pregătitoare pentru cei 5.800 de copii înscriși. Totodată, sunt 146 clase de liceu și 48 de clase pentru învățământul profesional. La liceu, clasele nu au atins gradul maxim de ocupare, însă există o medie de 20 de elevi în fiecare clasă. În ceea ce privește liceele profesionale, s-au completat 45 de clase, din cele 48 puse la dispoziție. Dintre acestea, 14 clase sunt cu predare duală – la Liceul Tehnologic Ferdinand I și la Liceul Tehnologic de Vest, ambele din Timișoara.