Tensiunile dintre Marcel Vela și primarii Borcean și Torma au fost doar „orgolii interne”. „Acum e liniște!”

Scandalul iscat recent în PNL Caraș-Severin are la bază doar niște orgolii interne, iar adevărul este întotdeauna la mijloc. Asta consideră un tânăr primar liberal, aflat și el la primul mandat, la fel ca ceilalți doi edili-șefi care s-au răzvrătit împotriva președintelui.

Brian Filimon, primarul din Măureni, căci despre el este vorba, consideră că în interiorul partidului din care face și el parte au apărut tensiuni firești, izvorâte din orgolii, dar nimic mai mult. După ce primarul Caransebeșului, Felix Borcean, a fost exclus „pe ascuns”, Adrian Torma i-a sărit în apărare, plasându-se împotriva președintelui Marcel Vela.

„În primul rând, nu aș putea să fac o analiză bună și foarte corectă deoarece tot timpul adevărul e la mijloc și cauzele sunt de o anumită natură. Revenind la acest trio, eu zic că acești domni sunt foarte buni pentru județul nostru, pot să aducă un plus mare pentru județul nostru. Au fost doar o chestiune de moment aceste orgolii, pentru că sunt caractere puternice, sunt caractere impulsive. Multe dintre decizii au fost luate la cald. Atunci când iei decizii, dacă ești apăsat de problemele zilnice, poți să iei decizii pripite. Din aceste lucruri mai puțin pozitive eu cred că putem să învățăm, întreaga echipă va învăța din aceste divergențe care s-au produs acum ceva timp”, a declarat Brian Filimon într-un interviu acordat recent în redacția Express de Banat.

Tânărul edil-șef al comunei Măureni consideră că întreaga situație a fost o lecție pentru toți membrii PNL, dar nicidecum una prin care Marcel Vela să arate ce pățesc cei care i se împotrivesc. „Au fost chestiuni de moment care eu cred că s-au reglat și care cred că ne vor întări și ne vor apropia mai tare pentru a face lucruri frumoase în comunitățile noastre. Cred că s-a reglat acest lucru și colaborarea va continua și trebuie să învățăm din ele și aceste tensiuni să le gestionăm la momentul potrivit. Cu siguranță dacă ești implicat, aceste tensiuni sunt inevitabile și vor apărea tot timpul. E liniște acum și eu îi susțin pe toți trei, sunt alături de ei”.

Nelu Popa, deși părea la început de partea colegilor „de breaslă”, s-a răzgândit la scurt timp, intrând triumfal alături de Marcel Vela la cea mai recentă ședință de Consiliu Județean. Ba mai mult, a stat joi la aceeași masă cu președintele PNL Caraș-Severin Marcel Vela și cu vicepreședintele liberal la nivel național, Gheorghe Falcă. Demisia pe care spune că și-a înaintat-o din toate funcțiile deținute în BPJ s-a dovedit… inexistentă.

În ceea ce privește liniștea despre care vorbește Brian Filimon, aceasta pare mai degrabă liniștea dinaintea furtunii. După reuniunea de joi, cu toată suflarea penelistă din Caraș-Severin și cu edilul-șef al Aradului, primarul „obraznic” Adrian Torma a fost invitat de unii colegi să își regleze conturile… primitiv.

CITEȘTE ȘI: Demisii la mișto și debandadă totală în PNL Caraș-Severin! Răzvrătitul Torma, la un pas de a fi linșat!