Temutul „Ciulan” rămâne după gratii

Procurorii DIICOT Caraș-Severin au destructurat azi dimineață o rețea de trafic de persoane. Cel puțin cinci presupuși infractori au fost aduși la Reșița pentru audieri. Aceștia ar fi încercat să treacă peste granițele țării un grup de persoane de origine afro-asiatică.

UPDATE ORA 16.06
În urmă cu doar câteva moment, magistrații de la Tribunalul Caraș-Severin au decis ca membrii grupării mafiote conduse de temutul interlop “Ciulan” să rămână în arestul IPJ pentru 29 de zile. Cele trei persoane care au fost reținute pentru constituire de grup infracțional organizat în scopul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți.

ciulan
Interlopul “Ciulan” a vrut să lichideze un procuror acum doi ani

“Am atacat cu recurs hotărârea Tribunalului Caraș-Severin prin care s-a dispus instituirea măsurii arestului preventiv pentru 29 de zile și urmează să ne prezentăm în fața Curții de Apel Timișoara”, a declarat avocatul Ionuț Chilom, în exclusivitate pentru Express de Banat.

UPDATE ora 14:00
Oamenii legii au fost pe urmele grupării lui Ciulan din toamna anului trecut, timp în care au monitorizat activitatea grupului, devenit specialist în traficul de migranți din România în Ungaria, Austria sau Italia. Urmărind acțiunile grupării conduse de interlopul Ciulan, polițiștii au putut observa organizarea din interiorul grupului.

Gruparea era formată din persoane cu domiciliul în judeţul Caraş-Severin şi Arad, fiecare din membrii acesteia având sarcini precise, de la recrutarea migranţilor (în special dintre persoane ajunse ilegal în Romania), până la transportul acestora pe raza judeţului Arad, în zona de frontieră cu Ungaria. De asemenea, membrii grupării se ocupau cu cazarea, organizarea trecerii efective a frontierei şi transportul ulterior până în Austria sau Italia”, informează purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin, Ancuța Cărbunaru.

Polițiștii au aflat că urmează un nou transport pe data de 6 februarie, iar, în urma unor percheziții la domiciliile persoanelor implicate în grupare, s-a reușit reținerea celor trei membrii principali.

UPDATE ora 11:30

Una dintre persoanele aduse la sediul DIICOT pentru audieri este interlopul Marius Drăgan zis Ciulan, din Oravița. Se pare că acesta ar fi fost interceptat în timp ce încerca să treacă granița de la Nădlac spre Ungaria cu un grup de tunesieni.

ok_diicot
Mai multe persoane au fost aduse la sediul DIICOT pentru audieri

Potrivit unor surse neoficiale, este posibil ca ampla acțiune de destructurare a grupului să fi pornit după ce un alt membru al rețelei, Nechita Vergil Cristian a fost arestat în Austria, pe data de 5 ianuarie 2013. Acesta este tot din Oravița și mai are pe rolul instanțelor de judecată și alte dosare, în care este acuzat de furt.

Audierile sunt în toi în acest  moment, procurorii urmând să prezinte probele pe care le-au adunat. Acțiunea de astăzi a vizat cel puțin cinci persoane, ce au fost aduse la DIICOT Caraș-Severin.

Cine este Marius Drăgan
Interlopul a mai fost reținut pentru contrabandă cu țigări, trafic de migrați și înșelăciune, drept pentru care a fost ridicat de mascați într-o descindere coordonată de procurorul George Bucurică în mai 2011. Știind că oamenii legii erau pe urmele lor, membrii grupării interlopului Ciulan urmau să aplice „legea pumnului” față de procurorul de caz.

ciulan
Marius Drăgan zis “Ciulan”

Supărat pe acesta, Marius Drăgan a pus la cale aplicarea unor corecții fizice față de procurorul George Bucurică, în scopul intimidării sau chiar eliminării sale din peisaj. Planurile, însă, au fost oprite la timp, iar întregul grup de contrabandiști, format din zece persoane, a fost reținut.

În ce privește cazul pentru care a fost adus astăzi la DIICOT Caraș-Severin, racolarea se făcea prin intermediul unui cetățean tunesian, din rândul străinilor de origine afro-asiatică, iar persoanele erau transportate în Ungaria.

Revenim cu amănunte! Rămâneți cu Express de Banat!