Temperaturile ridicate nu păcălesc autoritățile! Pregătirile de iarnă pentru drumurile naționale din Caraș-Severin sunt în toi

Conform planului de acțiune pentru sezonul ce urmează, tindem să credem că iarna nu ne va lua prin surprindere. Sunt pregătite suficiente utilaje, materiale (sare și clorură de calciu) și mijloace de transport pentru deszăpezire, ne asigură reprezentanții instituțiilor responsabile.

Odată cu apropierea iernii, s-au stabilit măsurile şi acţiunile necesare în activitatea de deszăpezire. Atât la nivel central, între CNAIR-IGPR, cât și la nivel local, între SDN și IPJ, s-au încheiat protocoale de colaborare prin care se stabilesc diverse acțiuni comune de verificare a sectoarelor, înainte de începerea sezonului de iarnă, și modul de colaborare în activitatea de deszăpezire.

Pentru o bună supraveghere şi organizare a acţiunilor de prevenire şi combatere a poleiului şi înzăpezirii drumurilor naționale, prin PLANUL OPERATIV pentru iarna 2019-2020, au fost organizate 6 baze de deszăpezire, 3 puncte de sprijin pe rețeaua SDN Caransebeș. Pe reţeaua SDN Orșova, au fost organizate 6 baze de deszăpezire și un punct de sprijin.

„Considerăm că, exceptând poate anumite perioade cu fenomene extreme, numărul total de utilaje pentru deszăpezire, organizate pe baze şi puncte de sprijin, pot asigura condiţii corespunzătoare pentru circulaţia rutieră pe întreaga reţea de drumuri naţionale de pe raza județului Caraș-Severin, pe toată durata iernii ce urmează”, declară șef secție SDN Caransebeș, Ioan Boba.

Prefectul județului Caraș-Severin, Matei Lupu, completează: „O să merg pe la bazele dânșilor și nu numai, la drumurile naționale, la drumurile județene, cum am făcut și anii trecuți. Vom verifica stocurile, mașinile, dacă sunt exact așa cum ne-au fost raportate și o să vedem dacă îndeplinesc toate condițiile normale pentru a face deszăpezirea. Sunt lucrurile pe care le-am făcut și anii trecuți, le vom face și acum, pentru ca deszăpezirea să nu fie o problemă. După cum ați văzut, cred că nici anii trecuți nu am avut probleme deosebite, iar dacă au fost, erau punctuale. Pe munte s-a întâmplat să se închidă drumul, dar s-a oprit circulația, s-au adus frezele și s-a deszăpezit. În rest, pe celelalte drumuri nu am avut probleme deosebite, pot să spun așa, și sper să nu le avem nici în viitor, mai ales pe drumurile naționale, unde iarna trecută, cel puțin 90% din perioadă am avut drumurile la negru”.

Auto-utilajele, conform planului de acțiune, sunt următoarele:

În perioada sezonului de iarnă 2019-2020, viabilitatea reţelei de drumuri naţionale din judeţul Caraş-Severin este asigurată de către D.R.D.P. Timişoara prin SDN Caransebeş şi S.D.N. Orşova.