Temperaturi cu minus, afecțiuni respiratorii cu plus

Sezonul rece chiar devine rece, iar numărul persoanelor care suferă de afecțiuni ale aparatului respirator crește.

De la o săptămână la alta, odată ce iarna începe să se instaleze, cazurile de viroze respiratorii și pneumonii sunt tot mai multe.

În perioada 29 octombrie – 3 decembrie, conform datelor înregistrate de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică din Caraș-Severin, la nivelul judeţului s-a înregistrat un număr de 535 de cazuri noi de pneumonii, dintre care 120 au necesitat internare. Viroze respiratorii, în aceeași perioadă, s-au înregistrat în total 2.396 de cazuri noi, dintre care 124 au necesitat internarea.

Cei mai afectaţi sunt copiii cu vârsta între 5 și 14 ani, după care persoanele cu vârsta între 15 și 49 de ani.

Totuși, purtătorul de cuvânt al DSP Caraș-Severin, Daniel Botgros, declară pentru Express de Banat și un lucru pozitiv: „Niciun caz de gripă nu a fost înregistrat în judeţul Caraș-Severin până la această dată!”. Acesta ne dă și câteva sfaturi/recomandări pentru a sta cât mai departe de tuse, febră sau nas înfundat: „Copiii, la fel și adulții, trebuie să stea acasă, să se odihnească şi să se recupereze cât sunt bolnavi. Chiar dacă sunt răciţi, copiii au nevoie de aer curat, de o plimbare prin parc. Nu este indicat să-i duceţi în locuri închise sau aglomerate. Îmbrăcaţi-vă potrivit, astfel încât să nu transpirați. Nu supraîncălziţi camera. Pacientul trebuie să se adreseze medicului de familie sau medicilor specialiști dacă simptomele răcelii persistă sau se agravează”.