Teiușul, ecologizat cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului. Implicați – elevii de la „Dacia”

Parcul de Agrement Teiuș, considerat plămânul verde al municipiului Caransebeș, a fost vizitat ieri, 5 iunie, de elevi și profesori de la Liceul Tehnologic „Dacia” pentru o acțiune de educație ecologică, menită să marcheze Ziua Mondială a Mediului, instituită de ONU în 1972.

Potrivit directorului liceului, profesor Florin Bogdea, 50 de elevi au participat la acțiunea de colectare a gunoaielor menajere, aruncate la întâmplare de cei care spun că vor să se plimbe în natură, dar nu vor să o respecte.

„S-au colectat 25 de saci menajeri de gunoaie, majoritatea ambalaje și sticle de plastic. Sacii au fost depuși într-un loc de colectare al serviciului de salubritate SC Transal Urbis SRL. Am dorit, alături de colegii mei, să-i implicăm și pe elevii noștri într-o astfel de acțiune de ecologizare pentru a încerca să le insuflăm respectul față de mediul înconjurător și a nu fi indiferenți față de natură”, ne-a declarat directorul liceului, profesor Florin Bogdea.

Elevii au fost însoțiți de profesorii Elena Cârcu, Diana Firanda și Cornelia Vela, cadre didactice specializate pe protecția mediului.

Ziua Mondială a Mediului sau Ziua Mediului Înconjurător este aniversată în fiecare an pe data de 5 iunie. Ea a fost instituită în 1972 de Adunarea Generală a Națiunilor Unite pentru celebrarea Conferinței „Ecologia Umană” de la Stockholm și reprezintă elementul cel mai important al „Programului pentru Mediu” al Națiunilor Unite.