Tehnologia ne simplifică viaţa? Sau ne-o complică?

Nouă români din zece sunt de părere că tehnologia le simplifică viața, pe când la nivel european 78% dintre cetățeni cred acest lucru. Totodată, cinci din zece europeni spun că tehnologia ajută la economisirea energiei, arată un studio realizat de E.ON și Kantar EMNID, potrivit Mediafax.

Rezultatele studiului arată o tendinţă de creştere a numărului persoanelor convinse de necesitatea noilor tehnologii în viața de zi cu zi.

„Dacă cu un an în urmă 33% dintre europenii chestionați credeau că tehnologia le-a făcut viața mult mai complicată, în 2018 procentul scepticilor a scăzut la 22%. Republica Cehă este pe primul loc la capitolul schimbare de opinie, în comparație cu 2017. Astfel, 28% dintre cehi au trecut în tabăra celor care susţin beneficiile tehnologiei, în timp ce în România, 13% dintre cei care considerau în 2017 că tehnologia le complică vieţile au acceptat anul acesta să recunoască beneficiile acesteia”, arată studiul.

În acest an, 56% dintre europeni consideră că tehnologia ajută şi la economisirea energiei, comparativ cu anul trecut, când 68% dintre respondenţi afirmau acest lucru.

Această tendință este deosebit de puternică în Turcia, unde, în 2017, 85% dintre cei chestionaţi au văzut o legătură directă între economisirea energiei și tehnologie, în comparație cu doar 61%, în 2018. Şi românii sunt mai puţin convinşi în acest an că tehnologia le poate face viața mai eficientă din punct de vedere energetic. Doar 63% o văd în acest fel, comparativ cu 75%, în 2017”, arată raportul.

Rezultatele fac parte din studiul „Trăind în Europa, 2018”, în cadrul căruia au fost chestionați aproximativ 10.000 de oameni din Danemarca, Franţa, Germania, Italia, Marea Britanie, Republica Cehă, România, Suedia, Turcia și Ungaria.