Elevii din Roma și Oravița, împreună pe aceeași scenă!

Un număr de 60 de tineri din Oravița și Roma și-au etalat talentele actoricești într-o piesă de teatru menită să sublinieze probleme sociale din casele fiecăruia.

Deși mai dezvoltată, nici Italia nu este lipsită de probleme, cel puțin așa a reieșit dintr-o scenetă prezentată la Casa de Cultură „Mihai Eminescu” din oraș, piesă intitulată „Ți se poate întâmpla și ție”, ce a reprezentat punctul culminat în cadrul unei acțiuni romano-orăvițene.

Proiectul, ce s-a realizat prin programul „Theatre for interculturalism”, finanțat prin programul „Tineret în acțiune”- „Schimburi de tineri”, a avut ca parteneri Liceul Tehnologic „Mihai Novac” și Primăria din Oravița, alături de Asociația „Roma Onlus” din capitala Italiei. Parteneriatul s-a derulat în perioada 29 noiembrie – 6 decembrie, iar zilele dinaintea scenetei de final au fost presărate cu ateliere și activități de educație nonformală, bazate pe metoda teatrului-forum.

„Ți se poate întâmpla și ție” a fost un colaj perfect asupra situațiilor regăsite în căminele oamenilor, fie ei din Italia sau din România. Piesa de final a reprezentat realități cotidiene, întâlnite în viața persoanelor,  prejudecăți sau chiar conflicte ce apar inevitabil într-o familie, indiferent de stadiul de dezvoltare a țării sau de nivelul de trai dintr-un stat sau din altul.

Ftot: voceaoravitei.ro