Teatrul pentru Copii și Tineret „Merlin” din Timișoara, premiat în Republica Moldova

Douăzeci şi două de teatre din opt țări, printre care și România, au luat parte cea de-a X-a ediție a Festivalului Internațional al Teatrelor de Păpuși „Sub căciula lui Guguță” din Chișinău.

Cartea cu Apolodor de Gellu Naum, interpretat de artiștii păpușari timișoreni, a primit premiul pentru cel mai bun spectacol. Cel de-al al doilea premiu, pentru management cultural, i-a revenit lui Laurențiu Pleșa, managerul Teatrul pentru Copii și Tineret „Merlin”.

Spectacolul s-a jucat la Chișinău, cu următoarea distribuție: Mădălina Ghițescu Petre, Mădălina Toderaș, Cristian Brătoiu, Laurențiu Pleșa, Marko Adzic, Victoria Rusu, Raul Lăzărescu, Radu Popescu, Ștefan Roman, Luana Uncruțiu, Raluca Grumăzescu, Robert Copoț. Adaptarea scenică și regia artistică îi aparține lui Toma Hogea, scenografia este semnată de Krisztina Nagy și Bajko Attila, muzica de Cari Tibor, coregrafia îi aparține Mădălinei Ghițescu Petre, iar light designul este creat de Gerhard Crăciun.

Abordarea regizorală a spectacolului este definită de regizorul Toma Hogea, susținut de cei doi scenografi, Krisztina Nagy și Bajko Attila. El propune un traseu artistic desăvârșit, învăluit în muzica ce creează ea însăși un tablou sonor, semnat Cari Tibor.

Același spectacol, Cartea cu Apolodor de Gellu Naum, va fi prezentat în această perioadă a anului la încă două importante festivaluri de teatru: Festivalul Internațional de Animație „Gulliver”, la Galați, și Festivalul Internațional de Teatru „Povești”, la Alba Iulia.