Teatrul pentru Copii și Tineret „Merlin” din Timișoara pregătește o nouă premieră

O nouă premieră va avea loc la Teatrul „Merlin” din Timișoara – „Țara Rutabaga. Hoinăreală în zig-zag” – un puzzle scenic compus din opt povești cu scopul de a redescoperi sentimentele profunde ale omului, printre care plăcerea de a sta alături de persoanele dragi sau satisfacția lecturii.

Spectacolul este realizat după cartea lui Carl Sandburg (Rootabaga Stories) – scriitor, jurnalist și poet suedo-american, triplu laureat al Premiului Pulitzer și deținător al unui trofeu Grammy, în regia lui Levente Kocsardi – regizor, actor și compozitor și va fi susținut în data de 10 aprilie, începând cu ora 18.00, la Teatrul „Merlin” din Timișoara. Spectacolul va putea fi vizionat online, pe pagina de Facebook a Teatrului „Merlin”.

Piesa descrie viața actuală, în care fiecare dintre noi ne regăsim: „Fiecare în telefonul lui, în lumea lui. Cum să ne recuperăm acel împreună, scindat de ecrane, rețele de socializare, gadgeturi noi și dependențe virtuale?”. Călătoria prin care va trece „o familie disfuncțională” descrie amănunțit viața reală a fiecăruia dintre noi, o zi obișnuită când uităm de noi, de cei din jurul nostru și ne afundăm în tehnologie.

Cartea din care s-a inspirat Levente Kocsardi a apărut în România în anul 1969, iar de atunci aceasta nu a mai fost reeditată, devenind în acest moment o carte foarte rară. Cele opt povești au fost adaptate de către Simona Doinici, iar actorii-păpușari care vor reda imaginile vii sunt: Petre Cristi Brătoiu, Raul Lăzărescu, Raluca Grumăzescu, Raul Bastean, Luana Uncruțiu și Robert Copoț.

Spectacolul este dedicat atât copiilor, adolescenților, dar și adulților care vor să își petreacă după-amiaza de sâmbătă relaxant, prin „redescoperirea unor sentimente profunde, a unor obișnuințe bune, precum mâncatul sănătos, plăcerea lecturii și a timpului împreună, a unor valori precum altruismului și acceptarea diversității” – afirmă Levente Kocsardi.

Autor: Iulia Vlad