Teatrul Național din Timișoara marchează Ziua Mondială a Artei cu „Cercurile încrederii”

Joi, 15 aprilie, de la ora 19, Teatrul Național din Timișoara transmite în direct din Sala 2 spectacolul „Cercurile încrederii” de Radu Popescu, în regia Mihaelei Lichiardopol, pe Youtube și pe site-ul instituției.

Este modalitatea prin care Teatrul Național din Timișoara marchează Ziua Mondială a Artei. Spectacolul definește întru totul modul în care teatrul funcționează ca un catalizator al rețelei emoționale și intelectuale care alcătuiește societatea și, în realitate, pe fiecare dintre noi. Spectacolul va fi transmis pe canalul de Youtube al teatrului și pe www.tntimisoara.ro.

Spectacolul are la bază textul câștigător al Concursului Național de Dramaturgie, un proiect al Teatrului Național care, la rândul său, își propune să contureze un traseu dramaturgic definibil în realitatea românească și în coordonatele specifice pe care le oferă comunicarea dramaturg – regizor – actor.

„Cercurile încrederii” este un spectacol despre maturizare – nu doar a personajelor, cinci liceeni dintr-o trupă de teatru școlar, puși în fața unor alegeri pe care nu sunt pregătiți să le facă – ci despre procesul de maturizare pe care ar trebui să-l traverseze o întreagă societate prea puțin atentă la nevoile noii generaţii.

Distribuția spectacolului îi reunește pe actorii Laura Avarvari, Daniela Bostan, Roberta Popa, Ana Maria Cojocaru, Paula Maria Frunzetti, Cristian Szekeres, Costa Tovarnisky și Victor Manovici. Decorul și costumele sunt semnate de scenografa Geta Medinski, iar muzica originală îi aparține lui Gabriel Almași.

Foto: Adrian Pîclișan/TNtm