Teatrul de Vest Reșița, invitat la cel mai mare festival din lume!

florin ionescu teatru de vest Resita
po 1000x100px (3) untitled design set 970x90 px

Teatrul de Vest Reșița se face tot mai remarcat în peisajul dramaturgiei românești. Și nu numai! Actorii sunt invitați să joace pe scena celui mai mare festival din lume în luna iulie a anului viitor.  

Managerul Florin Ionescu bifează o performanță demnă de invidiat: instituția pe care o conduce este invitată să participe la cea de-a 76-a ediție a Festivalului de la Avignon, Franța, care va avea loc în luna iulie a anului viitor. Actorii Teatrului de Vest Reșița vor prezenta spectacolul „Cu vaporul spre stele” de Matei Vișniec, regizor – Radu Dinulescu. Piesa a avut premiera la Reșița în primăvara acestui an.

Deși cireașa de pe tort este festivalul din Franța, echipa de la Reșița se poate mândri și cu alte reușite. Luna aceasta, în perioada 22 – 25 septembrie, Teatrul de Vest va efectua un turneu cu ultima premieră – „Adulter”, semnată de Mihai Constantin Ranin. Actorii vor juca la Râmnicu Vâlcea, la Târgoviște, la Pucioasa (la invitația Centrului Cultural European de acolo).

CITEȘTE ȘI: Premieră națională în istoria teatrului românesc. La Reșița se pregătește un spectacol SF cu holograme

stiri si publicitate casino herculane by sungarden stiri si publicitate gif card de energie dacus 1000x100
publicitate in Stiri de Timisoara si Resita gif card de energie dacus 1000x100

La mijlocul lunii octombrie, reșițenii vor merge la Chișinău, la Festivalul Internațional organizat de Teatrul Național „Satiricus”. Actorii vor urca pe scena marelui Teatru Rus „Pușkin” cu spectacolul „Jocul dragostei și al întâmplării”, în regia lui Andrej Visky.

În primăvara anului viitor, Teatrul de Vest Reșița va merge la Baia Mare, la Festivalul „Atelier”, cu spectacolul „Scene bizare după Urmuz”, în regia Mihaelei Panainte, iar în 30 septembrie – la festivalul Teatrului Merlin din Timișoara cu spectacolul pentru copii „Arca pleacă la ora 8”, în regia lui Dan Țopa.

Pe lângă festivalurile pentru care se pregătește, Teatrul de Vest anunță 5 spectacole noi-nouțe până la finalul anului:

  • spectacol SF cu holograme ca rezultat al proiectului câștigat la Administrația Fondului Cultural Național (14 noiembrie)
  • spectacol „Secretul fericirii la Reșița 2” ca rezultat al câștigării unui alt proiect depus la Primăria Reșița (1 decembrie)
  • spectacol pentru copii (15 decembrie)
  • „Lecția” de Eugène Ionesco
  • „Ce drog mi se potrivește” – monodramă pentru adolescenți, realizată în parteneriat cu Centrul de prevenire, evaluare și consiliere antidrog Caraș-Severin
versay aprilie 980x120 px banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/