Te-ai gândit vreodată cum ar fi să dormi iarna pe stadion? „Sub cerul liber” – acțiune inedită, organizată de ASU Politehnica

În luna decembrie, cei de la ASU Politehnica îi cheamă pe timișoreni la o acțiune de-a dreptul inedită, de responsabilitate socială. Clubul organizează pe Stadionul Știința o noapte de dormit „sub cerul liber”, cu proiecții din expedițiile alpinistului timișorean Horia Colibășanu, pe ritmuri de chitară. Acțiunea are scop caritabil, iar toți banii se vor strânge pentru organizațiile care se ocupă de persoanele fără adăpost.

Acțiunea va avea loc în data de 7 decembrie, în intervalul orar 22 – 7, iar scopul este ca cei prezenți să simtă experiența unei persoane fără adăpost, care doarme noaptea sub cerul liber. Doritorii sunt invitați la stadion cu haine călduroase, izoprenuri și saci de dormit, iar voluntarii Druckeria le vor servi toată noaptea ceai cald și cafea. Lângă teren va fi amenajat un foc de tabără, pentru a-i mai încălzi pe participanți. Vor fi prezenți și oameni obișnuiți cu expedițiile pe munte, care își vor povesti experiențele. Timpul va trece mai repede și cu proiecțiile filmelor expedițiilor lui Horia Colibășanu, dar și ascultând muzica unor chitariști.

Fiecare participant înseamnă o sumă de bani donată pentru cei fără adăpost

Cei de la ASU Politehnica și Druckeria își propun să transmită toată noaptea în direct de la acțiune, dar să promoveze evenimentul și prin fotografii. De asemenea, toți participanții sunt încurajați să facă la fel, folosind hashtag-ul #subcerulliber. Pentru fiecare participant înscris, companiile timișorene implicate în acțiune vor dona o sumă fixă de bani. Banii vor putea fi folosiți fără restricții în scopul ajutorării persoanelor fără adăpost și a combaterii acestui fenomen.

În februarie, se va organiza un dineu pentru toți participanții, care vor primi medalii. Atunci, se vor scoate la licitație fotografiile de la eveniment, tot în scop caritabil. Formularele de înscriere sunt disponibile aici.