Taxi și Vunk, la Reșița! De Ziua Diasporei!

po 1000x100px (3)

Pe lista de evenimente a Reșiței s-a înscris anul trecut și sărbătorirea Zilei Diasporei. Așa se face că municipalitatea pregătește și pentru acest an dezbateri și concerte.

Primăria Municipiului Reșița organizează în 15 august cea de-a doua ediție a Zilei Diasporei, în colaborare cu Fundația Romanian Business Leaders – prin RePatriot.

„Municipiul Reşiţa a îmbrăţişat această iniţiativă încă de la început, în dorința de a face parte dintr-un proiect de repatriere prin antreprenoriat, adresat românilor din diaspora, lansat de Romanian Business Leaders, o importantă fundație care reunește antreprenori și lideri din mediul de afaceri românesc, contribuitori importanți la bugetele locale și la bugetul național”, subliniază reprezentanții administrației locale.

Programul evenimentelor dedicate acestei zile va fi deschis la ora 16.00, la sediul Primăriei Reșița, prin Conferinţa „Reşiţa e acasă!”. În cadrul acesteia, se vor dezbate teme specifice privind studiul sociologic finalizat de Universitatea „Eftimie Murgu” şi Biroul de Cercetări Sociale din Bucureşti privind condiţiile în care reşiţeni ar fi determinaţi să revină definitiv acasă.

Mai mult, speakerii Fundației Romanian Business Leaders vor aborda subiecte privind oportunităţi de afaceri, programe de finanţare şi  dezvoltarea unei afaceri în România.

1000x100 casa brutarului

Anul acesta, Ziua Diasporei va aduce la Reșița și două dintre cele mai cunoscute trupe pop-rock din România, Taxi și Vunk, care vor concerta în centrul orașului începând cu ora 19.00.

Sursă foto Dan Teodorescu (Taxi): maramedia.ro.