Taxe și impozite plătite în rate cu cardul de credit

Deținătorii anumitor carduri de credit pot plăti în rate, fără dobândă, taxele și impozitele locale. Singura condiție impusă este un plafon privind suma minimă.

Deocamdată, doar Credit Europe Bank are o campanie destinată special plății în două tranșe a taxelor și impozitelor, inclusiv a facturii la utilități. Credit Europe oferă posibilitatea clienților care dețin cardul de credit CardAvantaj să achite, până pe 31 martie, impozitele în două rate, fără dobândă. În cadrul aceleiași campanii intră și plata facturilor de utilități la apă, gaz și electricitate. Singura condiție este ca tranzacția să fie minimum 100 de lei. Campania este valabilă la tranzacțiile comerciale efectuate prin CardAvantaj direct la la ghișeele administrațiilor financiare sau la cele ale furnizorilor de utilități prin POS-urile instalate, fie online pe site-urile acestora.

Și clienții ING Bank pot plăti în rate taxele și impozitele. „Cardul de credit ING oferă în acest moment posibilitatea efectuării de plăți în trei rate pentru orice tranzacție peste 500 de lei, în afara rețelei de comercianți ING parteneri. Aceste rate se oferă automat către toți clienții, pentru tranzacții la POS, cu condiția atingerii acestui prag minim de tranzacție. Nu avem o facilitate special creată pentru zona de taxe și impozite”, a declarat, pentru Mediafax, Gabriela Stanciu, Head of Credit Cards, ING Bank.

Cu toate că, în această perioadă, BCR nu are o campanie dedicată plății în rate a taxelor și impozitelor locale, cei ce sunt posesorii cardurilor de credit emise de această bancă pot achita dările către stat, în maximum 12 rate, în funcție de valoarea plății. Astfel, între 200 și 999,99 de lei plata se face în trei rate, între 1.000 și 1.999,99 de lei între trei și șase rate, iar peste 2.000 de lei, plata se poate face în trei, șase sau 12 rate. Activarea planului de rate se face printr-un SMS. Astfel, în momentul efectuării cumpărăturii, deținătorul cardului primește prin SMS oferta pentru plata în rate. Pentru acceptare este necesar să se răspundă la SMS fiind menționată referința tranzacției.

Toți cei care își achită integral impozitul anual pe clădiri și mașini înainte de 31 martie 2017, beneficiază de o reducere de 10%.