Taxe şi impozite mai mici în Moldoviţa. Din 2020!

Primarul Adrian Torma a inițiat un proiect care prevede scăderea taxelor și impozitelor, începând cu anul 2020, în localitatea Moldovița. Chiar dacă, la europarlamentare, comunitatea de acolo a ales PSD!

În urma solicitării depuse la Biroul de Taxe și Impozite de către consilierul sătesc Solomon Fometescu (din localitatea Moldovița), cu privire la modificarea nivelului de impozitare propus pe anul 2020, în cazul unui teren amplasat în intravilan, înregistrat la categoria de folosință terenuri cu construcții, nivelul de impozitare minim va fi de 1.029 lei/ha (la care s-a aplicat și rata inflației: 4,6%). Asta înseamnă o diminuare cu 217 lei față de anul curent.

Cu privire la această decizie, primarul Torma a declarat pentru expressdebanat.ro: „Am luat această hotărâre pentru că, până acum, niciun primar nu a reușit să rezolve problemele de infrastructură la Moldovița. De la anul scădem impozitele și taxele la nivel de comună, cât de mult ne putem duce în jos, ca o dovadă de respect și de iertare față de acea comunitate, unde, din păcate, nu am reușit să identificăm fonduri să rezolvăm problemele”.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Torma spune că a făcut acest lucru din bun simț față de cetățeni, în ciuda faptului că, la alegerile europarlamentare, comunitatea din Moldovița le-a dat votul de încredere celor de la PSD: „Măcar acest lucru să îl putem face noi, administrația publică locală. Și aici PSD-ul clamează cât de mult vrea el binele comunității (consilierii neprezentându-se la ședință) și, ca o surpriză, au și câștigat alegerile europarlamentare la Moldovița, deși drumul este gestionat de Consiliul Județean, problema apei și a canalului nu e a Primăriei, e a Aquacaraș-ului, care e a PSD-ului. Oamenii au ales în continuare, acolo, PSD și uite că tot un primar PNL le micșorează impozitele, ca o dovadă de bun simț și ceea ce fac eu, puteau să o facă toți primarii înaintea mea. Eu dacă promit un lucru încerc să mă țin de cuvânt și nu sunt un om ranchiunos, să nu mă uit în zonele în care nu am primit voturi. Eu sunt primarul tuturor cetățenilor din Moldova Nouă până în 2020 și voi încerca să rezolv toate problemele, evident, cât îmi stă în putință”.

banner 970 x 250