Taxe și impozite mai mari la Lugoj! Indexare cu aproape 5% propusă spre aprobare Consiliului Local

Taxele și impozitele locale pe anul viitor vor fi mai mari, după ce Consiliul Local va aproba propunerea primarului Francisc Boldea, care va promova, în ședința ordinară din luna aprilie, două proiecte de hotărâre privind stabilirea taxelor locale pentru anul 2020.

Edilul-șef al Lugojului se scuză și precizează că inițiativa nu îi aparține, el fiind obligat să propună indexarea respectivă: „Noi trebuie să stabilim această indexare obligatoriu până în luna mai. Nu mărim cu niciun leu taxele și impozitele locale, doar rata inflației care se adaugă conform legii și este impusă de către Guvern. Noi, în plan local, nu vom propune nicio majorare”, a declarat Francisc Boldea, primarul Lugojului.


Propunerile de proiect, care prevăd o creștere cu 4,63%, au fost lansate în dezbatere publică și sunt postate pe site-ul Primăriei Lugoj, la secțiunea Consiliul Local, dar și la avizierul instituției. Conform deciziei, vor crește taxele pentru: impozitul pe clădiri și taxa pe clădiri, impozitul pe teren și taxa pe teren, impozitul pe mijloacele de transport, taxa pentru eliberarea certificatelor, avizelor, autorizațiilor, taxa pentru folosirea mijloacelor de reclamă și publicitate, impozitul pe spectacole, taxele speciale și alte taxe locale.

Persoanele interesate pot depune în scris propuneri, sugestii sau reclamații cu privire la proiectele de hotărâri până în data de 18 martie, ora 12 la Biroul Relații cu Publicul, parter, camera 7.