Taxe și impozite locale fără majorări în 2017!

explo 1000x200

Consilierii locali din Caransebeș au aprobat valoarea taxelor și impozitelor locale pentru anul 2017 la același nivel ca în anul acesta. Aleșii locali au aprobat și acordarea bonificației din Legea 227 din 2015 privind codul fiscal de 10 la sută pentru persoanele fizice și juridice în cazul impozitului pe clădiri, teren și mijloacele de transport.

Persoanele care datorează taxa pentru afișaj în scop de reclamă și publicitate au obligația să depună o declarație la Compartimentul de Specialitate al Consiliului Local în termen de 30 de zile de la data amplasării structurii de afișaj. Depunerea peste termen a declarației constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 280 lei la 1.116 lei.

„În anul bugetar viitor nu vor fi majorate impozitele și taxele locale. Propunerea conducerii primăriei a fost aprobată cu unanimitate de voturi. De altfel, taxele și impozitele locale nu au fost majorate de ani de zile la Caransebeș, legislativul local îmbrățișând ideea de a avea un nivel redus de taxe”, ne-a declarat primarul Marcel Vela.

Pentru acest an, guvernul a prelungit cu două luni termenul până la care românii își pot plăti taxele și impozitele locale cu o reducere de 10 procente. E vorba inclusiv de impozitele pe clădiri, terenuri şi pe mijloacele de transport. Contribuabilii pot plăti integral sumele datorate statului până la data de 30 iunie şi vor beneficia de reducerea de 10 la sută. În acest fel, românii nu se înghesuie la ghișee. Noul termen este prevăzut într-o ordonanță de urgență.

De la 1 ianuarie 2016 a intrat în vigoare noua formulă de impozitare pentru imobile, care duce la creşteri semnificative de taxe, în special pentru firmele mici care au sediul acasă. Taxele locale pe clădiri se vor stabili la fel, indiferent de natura juridică a contribuabilului, persoană fizică sau juridică, diferenţierea urmând să se realizeze în funcţie de destinaţia clădirii, rezidenţială sau comercială.

banner 970 x 250