Taxe noi în beneficiul Serviciului pentru Situații de Urgență Caransebeş. Însă cu voluntarii mai trebuie depusă muncă de convingere!

Consilierii locali ai Caransebeşului au votat în unanimitate pentru instituirea unei taxe speciale de protecție civilă, care va fi plătită de către toate persoanele fizice deținătoare de locuințe și persoanele juridice deținătoare de imobile înregistrate la Primăria Caransebeș atunci când vor plăti impozitele locale. Nu se specifică în hotărâre cum va fi achitată taxa dacă există unul sau mai mulți proprietari ai locuinței.

Costul taxei pentru persoanele fizice este de 5 lei pe an, iar pentru juridice, 15 lei pe an. Banii vor fi folosiți pentru asigurarea cu utilaje, mijloace și materiale de intervenție a Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență, însă nu se specifică în raportul întocmit de către șeful de serviciu dacă utilajele vor achiziționate sau sub ce modalitate vor intra în posesia serviciului. De asemenea, din banii colectați se va implementa un sistem de înștiințare – avertizare – alarmare, capabil să asigure protecția reală a populației, se va reface, întreține și dezvolta fondul municipal de adăpostire și, de asemenea, banii se vor duce și spre pregătirea teoretică și practică a personalului din forțele de intervenție și a celui de prevenire, menționează în raportul întocmit șeful biroului Erick Schragner.

Pentru că am găsit organigrama serviciului pe site-ul Primăriei Caransebeș, ce e drept, nemodificată de aproape 10 ani, dar dacă este singura considerăm că este valabilă, l-am întrebat pe primarul Felix Borcean câți voluntari reali are Serviciul pentru Situații de Urgență, pentru a cunoaște câți din voluntarii de pe lista Serviciului au întins o mână de ajutor mai ales în momentul apelului făcut de către edil de a ajuta la deszăpezirea la lopată a zonele importante din oraș. „Nu știu câți voluntari are serviciul, eu nu am văzut decât 3 voluntari care mi s-au alăturat, dar apelul nu a fost doar către voluntarii serviciului, ci către toată lumea”, a declarat Felix Borcean, care a mai adăugat că taxa instituită este benefică și nu i se pare un lucru greu de realizat.