Taxe mai mari de luna aceasta. Va urma un nou val de scumpiri

Guvernul a adoptat, pe 21 decembrie, ordonanța de urgență privind măsurile fiscale. În prima zi din 2019 au intrat în vigoare noile măsuri fiscale din ordonanța de urgență a Executivului.


Printre cele mai importante prevederi găsim: taxa pe activele financiare ale băncilor, care este de 0,1% pentru un ROBOR între 2% și 2,5%, de 0,2% pentru 2,51%-3%, de 0,3% pentru 3,01%-3,5%, de 0,4% pentru 3,51%-4%. Plafonarea prețului la gaze pentru consumatorii casnici la 68 de lei, prețul de cost și prețul de înmagazinare, pentru o perioadă de trei ani, în domeniul comunicații, actul normativ introduce un nivel minim privind vânzarea licențelor 3G, 4G și 5G și o taxă de 3% din cifra de afaceri a operatorilor Telekom, care va fi plătită de ANCOM.

De asemenea, taxa pe viciu în domeniul jocurilor de noroc a fost stabilită la 2% pe cifra de afaceri, în cazul Pilonului II de pensii, comisionul de administrare a fost scăzut de la 2,5% la 1%, din care fondul de administrare primește 0,5% și Casa Națională de Sănătate 0,5%. Astfel cei care contribuie la Pilonul II de pensii se vor putea retrage, dacă au contribuit cel puțin cinci ani la acesta și vor putea rămâne doar la Pilonul I. Valoarea contribuțiilor nu va fi transferată.

Sursa foto: www.b1.ro