Societatea Femeilor Ortodoxe din municipiul Caransebeș găzduiește sâmbătă, 8 decembrie, o nouă acțiune culturală, menită să atragă tinerii către lectură, către literatura românească. Potrivit profesoarei Sanda Bistrean, timișorenii Tudor Șerban și Robert Șerban își așteaptă cititorii la cercul de lectură „Fărâmituri de lectură cu ceai”, de la ora 16.00.
Participanții vor avea prilejul să afle mai multe despre volumul „Tată, eu glumesc serios!”, apărut de curând la Editura Polirom. Un singur cuvânt îți vine să spui la capătul acestui volum care, pe de-o parte, semnalează un debut și, pe de alta, confirmă o vocație: ADORABIL! Debutul e al unui copil de 7 ani care își lasă trecut numele pe coperta, Tudor Șerban, iar cel care se dovedește încă o dată nu doar un excelent poet, ci și un adevărat om de presă atunci când înregistrează atent și sensibil puzderia de vorbe din jurul lui e Robert Șerban. Așadar, în tandem, un fiu și un tată. Amândoi își pun întrebări, amândoi își dau răspunsuri, iar din jocul lor plin de tandrețe, farmec și umor se naște nu doar o lecție discretă pentru toți părinții obosiți, ci și una de neașteptată poezie, spunea Adriana Babeți despre acest volum, cea care a fost prezentă în cadrul cercului de lectură de la Caransebeș cu puțin timp în urmă.
„Veniți și vă garantăm succesul zâmbetelor. Plus autografe, citiri, tudorisme și alte surprize”, a menționat în invitația adresată tinerilor Robert Șerban.
Robert Șerban, devenit timișorean în urmă cu mulți ani, este poet, prozator, eseist, editor de carte și om de televiziune. Face parte din acea categorie de optimiști care văd și partea goală a paharului.
Postfața cărții este semnată de Pavel Șușară un critic fin, cunoscut caransebeșenilor prin recenziile realizate la fiecare simpozion de Sculptură Monumentală de la deschidere până în prezent.
„Tudor nu este aici un copil care spune «lucruri trăsnite», ci un medium, un revelator al vârstei de aur, iar inspirația lui Robert Șerban de a-i urmări aventura intrării în istorie și a luării ei în posesie este ea însăși un act de creație”, spune Pavel Șușară.