Tarif unic diferențiat pentru linia ferată Oravița – Anina

calea ferata anina oravita

Din iulie, se introduce ⁠tariful unic pentru linia ferată Oravita – Anina. Acesta se va aplica diferențiat pentru locuitorii din zonă și pentru turiști.

Măsura vine după ce a fost aprobat un ordin de ministru pentru optimizarea serviciilor feroviare de călători din România.

„Intrarea în vigoare a OMTI 1039/2024, începând cu 13 iulie 2024, oferă premize favorabile atât operatorilor de transport feroviar de călători (OTF), cât și publicului călător, de dezvoltare a acestui serviciu public, în scopul satisfacerii nevoi de mobilitate a cetățenilor, luând în considerare aspectele referitoare la cost, disponibilitate, adaptare și proximitate”, transmite Autoritatea pentru Reformă Feroviară.

Odată cu intrarea în vigoare a acestui ordin, se va introduce și tariful de călătorie metropolitană, o premieră pentru România. Acesta se va aplica și când va intra în circulație trenul metropolitan Reșița – Timișoara.

Stiri Timisoara si Resita publicitate online dacus 05 iulie 2024 Stiri Timisoara Publicitate online Brantner 1000x100px

„Printre caracteristicile acestui act normativ se află și introducerea unui element major de noutate pe calea ferată din România, respectiv tariful de călătorie metropolitană, care reprezintă un sistem mai simplu și independent față de programul fiecărui OTF. Astfel, acest titlu de călătorie aduce câteva elemente inovative față de situatia actuală, fără a se majora prețurile biletelor de tren, care fac obiectul obligației de serviciu public, cum ar fi stabilirea pentru toți OTF a tarifelor biletelor pentru o călătorie unică cu trenul”, mai aflăm de la ARF.

În decembrie anul trecut, CFR Călători a stabilit un tarif de 26 de lei pentru o călătorie pe ruta feroviară Oravița – Anina, cea mai cea mai veche cale ferată montană din Sud-Estul Europei. Traseul include 4 tuneluri, 10 viaducte, tăieturi în munte pe o lungime de 21 de kilometri, deci peste două treimi din întreaga lungime a liniei.

stiri Timisoara publicitate si promovare online banner maxagro Stiri Timisoara si Resita STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/