Târgul de primăvară de la Răcășdia, în 91 de secunde și 26 de fotografii [VIDEO/FOTO]

Celebrul ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea, care a făcut din oaie o statuie vie, a fost vedeta celei de-a 37-a ediții a Târgului agricol de primăvară de la Răcășdia!

Ceva mai mult de 5.000 de oameni au fost numărați la intrarea în târgul organizat de Primăria şi Consiliul Local Răcăşdia, alături de Asociaţia Crescătorilor de Vaci din localitate şi Direcţia Județeană pentru Agricultură. Iar cum o asemenea afluență de oameni simpli, de la țară, e prilejul perfect pentru o baie de mulțime pentru politicieni, toată spuma județului s-a plimbat printre standurile cu brânză, cârnați și răchie, printre porci, oi și fel și fel de păsări expuse spre vânzare. Ministrul Daea, prezent pentru a doua oară la târgul de la Răcășdia, s-a declarat profund impresionat de cât de harnici și de pricepuți sunt bănățenii. A strâns mâinile tuturor, a gustat de pe la fiecare câte ceva după care a concluzionat: „Bucatele sunt excelente, ca de obicei, pentru că toate produsele tradiționale românești sunt foarte gustoase. Mă bucur că sunt prezente peste tot, la toate târgurile, demonstrând, pe de-o parte, o preocupare deosebită în domeniu, iar, pe de altă parte, o creștere a consumului”.

Luat peste picior de obicei ca urmare a declarațiilor făcute, ministrul Daea a avut parte de un cu totul altfel de tratament la Răcășdia. Aici a întâlnit oameni care îl apreciază pentru inițiativele sale. „Am regăsit un fermier care mi-a mulțumit, care a apreciat foarte mult actul normativ care se află în Parlament, privind acordarea unui borcan de miere pentru elevi la o lună de zile, în așa fel încât să rezolvăm cele două probleme: o hrană sănătoasă pentru copii și o valorificare pe măsură pentru cei care se ocupă de acest domeniu”, a declarat ministrul Agriculturii.

Mulțumiți de ediția de anul acesta a târgului au fost mai toți comercianții, semn că s-a vândut bine, dar și primarul comunei Răcășdia, Mirco Lechici. „A fost o ediție reușită. Am avut foarte mulți vizitatori și expozanți, iar vremea a ținut cu noi. Au fost în jur de 40 de operatori economici, producători, crescători de păsări și animale din Caraș-Severin, dar și din județele limitrofe. Nu au lipsit nici anul acesta premiile acordate de Asociația Crescătorilor de Vaci din Răcășdia“, a precizat Lechici.