Târg de produse locale proaspete, în Parcul Tricolorului

În acest sfârșit de săptămână, timp de două zile, reșițenii vor putea gusta și cumpără din deliciile bănățene, venite direct de la producătorii locali, fără intervenția comercianților.

„Târgul Producătorilor Locali” va aduna în Parcul Tricolorului din Reșița pe câțiva dintre micii producători de alimente tradiționale bănățene. Astfel, doritorii vor putea cumpăra produse proaspete direct de la sursă, eliminând intermediarii din lanțul comercial.

Târgul nu se rezumă doar la expunerea produselor alimentare. Atmosfera câmpenească va fi întreținută și de muzică bănățeană, nu doar de mâncare din această zonă. Ansamblul Folcloric „Flori de Mai” al Casei de Cultură Studențești va urca pe scena din parc și va încânta publicul cu folclor autentic.

Prin evenimentul organizat, Grupul de Iniţiativă Locală doreşte să ofere reşiţenilor posibilitatea de a cumpăra produse locale, uşor accesibile şi sănătoase, având un impact redus asupra mediului înconjurător. Totodată, Târgul Producătorilor Locali are ca obiectiv informarea şi responsabilizarea populaţiei asupra beneficiilor aduse de sprijinirea pieţei alimentare locale”, explică Viorica-Giorgiana Bodea, din partea Grupului de Inițiativă Locală Reșița.

Evenimentul este organizat de către Grupul de Inițiativă Locală Reșița și Primăria Municipiului Reşiţa în parteneriat cu Asociaţia Rotaract Club Reşiţa, Camera Agricolă a Judeţului Caraş-Severin, Casa de Cultură Studenţească, SC. Pieţe Reşiţa SRL, Liga Studenţilor din Universitatea „Eftimie Murgu” Reşiţa şi Asociaţia „Balkans let’s get up”.

Producătorii vor fi prezenți în zilele de 15 și 16 septembrie, între orele 9:00 și 18:00, în Parcul Tricolorului.