Pietoni și șoferi, sancționați

Aproape toți participanții la trafic au fost luați în vizor de polițiștii rutieri timp de o săptămână. Pe jos sau în mașină, cu toții au fost sancționați dacă nu au respectat legea.

Pietonii cărășeni nu traversează regulamentar. Acest fapt reiese din numărul mare de sancțiuni întocmite de polițiștii rutieri aflați în trafic. Așadar, un număr de 169 de procese verbale au fost întocmite pe numele pietonilor. „Această acţiune a avut ca principal scop reducerea victimizării din accidentele comise ca urmare a indisciplinei pietonale, a treia principală cauză de producere a accidentelor pe raza judeţului nostru. De asemenea, s-a dorit şi conştientizarea cetăţenilor a faptului că o secundă de neatenţie, atunci când traversăm strada, chiar şi pe trecerea de pietoni, ne poate face să devenim victime”, explică Ancuța Cărbunaru, purtător de cuvânt IPJ CS.

Nici șoferii ce nu au acordat prioritate pietonilor nu au fost scăpați din vederea poliției. Șapte carnete au fost suspendate pentru neacordare de prioritate celor care au traversat regulamentar strada.

De asemenea, săptămâna trecută polițiștii rutieri au fost prezenți pe drumurile publice cu aparatele radar pentru a surprinde șoferii vitezomani. În urma acțiunii au fost aplicate aproape 250 de amenzi, din care 133 numai pentru viteză excesivă.

Pe durata weekendului, în special din cauza sărbătorilor din mai multe localități județene, polițiștii au fost atenți și la șoferii ce s-au urcat băuți la volan, fiind astfel reținute trei permise de conducere.