Taragotistul Luță Ioviță, comemorat prin muzică… a 24-a oară!

Casa de Cultură „George Suru“ din municipiul Caransebeș se pregătește de Concursul Național de Interpretare Vocală și Instrumentală „Luță Ioviță“. Festivalul din acest an, ajuns la a XXIV-ediție, își așteaptă concurenții în 12 și 13 aprilie.    

Potrivit directorului Casei de Cultură, Ioan Cojocariu, festivalul este o expresie a dragostei şi preţuirii faţă de patrimoniul muzical din Banat şi din ţară, constituind o modalitate constantă de descoperire şi afirmare a talentelor interpretative din România.

Concursul se desfăşoară pe două secţiuni: interpretare vocală și interpretare instrumentală. Vârsta participanţilor este cuprinsă între 16 şi 40 de ani. Fişa de înscriere în concurs va fi completată şi expediată până în data de 9 aprilie 2018, pe adresa: Casa de Cultură „George Suru”, Caransebeş, str. Nicolae Corneanu, nr. 6, jud. Caraş-Severin, cod poştal 325400. Concurenţii vor prezenta două piese muzicale, o doină fără acompaniament şi un cântec de joc cu acompaniamentul orchestrei. Este obligatoriu ca toţi concurenţii să prezinte melodia de joc transcrisă pe note muzicale (partitură) până în data de 15 aprilie.

Juriul va fi format din personalităţi ale muzicii populare româneşti și va acorda premii în bani, la fiecare secţiune, precum și Trofeul Luță Ioviță, primul taragotist român, născut la Dalci, comuna Turnu Ruieni, descendent dintr-o familie de muzicanți.