Țara arde, Orban se visează la Cotroceni!

Din punct de vedere economic, țara stă prost. Așa se vede din fața televizorului, de pe Facebook, de pe net, de pe card sau din portofel. Chiar și din satelit. Nu strălucește nici măcar la capitolul social, ăla cu dublarea alocațiilor și punctul de pensie. În schimb, stă bine la gargara politicienilor, la scenariile roșii de închidere a școlilor, restaurantelor, cafenelelor și barurilor și carantinării orașelor. A, era să uit, stă foarte bine, spre excelent, la capitolul secții ATI, ticsite de pacienți cărora nici măcar Dumnezeu nu le mai dă o șansă să se întoarcă vii acasă.

În contextul în care totul e pârjolit și arde în jurul nostru, Ludovic Orban ne dă de înțeles că are planuri mărețe. Cât Casa Poporului, dacă nu chiar mai înalte de atât: „Odată cu candidatura la funcţia de preşedinte al Partidului Naţional Liberal trebuie să iau foarte în serios şi candidatura la preşedinţia României”.

Frumos le zici, nea Ludovic! Bine rumegat, responsabil și, să recunoaștem, chiar dacă alții nu vor fi de acord cu mine, pari ancorat perfect în strategia de vizionar pe care matale te-ai hotărât să o experimentezi de acum înainte. Că, vorba aia, dacă ajungi să candidezi la șefia PNL, cine te-ar mai opri să-i iei locul lui Onkle Klaus? Florin Cîțu? Aiurea! Marcel Ciolacu? Fii serios, domnule. Barna sau Cioloș? Ăștia nici nu intră în calcule. Ăla, cum îl cheamă… de la AUR? Bine, ăla poate să ajungă președinte. De scară de bloc, nu de altceva.

Să revin totuși la lucruri serioase. Orban-bacsi, dumneata chiar te gândești atât de departe? Să ajungi președinte al României? Păi până în 2024 mai ai de trecut de Cîțu la șefia partidului. Ca să nu vorbim de moțiunile pe care le va depune Opoziția, de o altă și o altă criză și stare de urgență generate de nu știu câte tulpini de coronavirus aduse de pe Lună, Marte și alte planete. Să zicem că treci fără nicio problemă de Cîțu, dar ce ți-o venit, domnule, să gândești atât de profund? Dumneata, Orban-bacsi, ai convingerea că ai făcut tot ce ar trebui să facă un lider politic pentru ca pulimea să te aleagă președinte? Ce să fi făcut? Nu e treaba mea să îți dau sfaturi și idei. Identifică-le singur, că de aia ești cine te crezi! Doar atâta îți spun, uită-te în jurul matale și spune ce vezi. Îți place cum arată țara? Dacă da, atunci e bine, dacă nu, dă-ți două palme și pune-te să faci treabă cu alde Cîțu, Drulă și Turcan și apoi mai vorbim.

Și încă ceva, Orban-bacsi, de ce vrei matale să te faci președinte? Îți place că la Cotroceni e multă verdeață, gazon și alei pe care te poți plimba în liniște și poți să stai sub umbra unui nuc la o țigară, la o cafeluță și un șpriț? Că, în comparație cu Iohannis, să mă ierte Dumnezeu, nu prea ai alură de președinte. Nu te supăra că te-am întrebat asta!

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/