Țânțarii, bată-i vina, au invadat Lugojul! Primăria mai așteaptă până să facă dezinsecția aeriană sau la sol

Ploile prelungite și abundente din ultima perioadă au creat condiții favorabile apariției și dezvoltării insectelor specifice sezonului cald, cum sunt țânțarii și căpușele, care pot cauza mari probleme de sănătate. De aceste probleme nu este străin nici Lugojul, situația fiind semnalată tot mai des de cetățeni, în ultimele zile.

Lugojenii sunt nemulțumiți, mai ales de lipsa preocupării administrației pentru întreținerea puținelor petice de spații verzi din cartiere, locul perfect de înmulțire a periculoaselor insecte și acarieni. Un alt focar de țânțari și căpușe îl reprezintă malurile Timișului, lăsate, ca de obicei, în voia sorții.

„Este plin de țânțari peste tot. Și anul trecut a fost rău, dar ca acum, parcă niciodată. Trec și prin site, sunt pline beciurile. Prin centru, pe lângă primărie și în Parcul George Enescu parcă au mai tăiat iarba, dar în cartiere și pe maluri e jale. Acum nu sunt țânțari doar seara, parcă îi simți și ziua, dacă te plimbi pe faleze, de-o parte și de alta a Timișului. Pentru copiii care ies la joacă un mare pericol îl reprezintă și căpușele din iarba lăsată netăiată sau acolo, unde s-a acționat, nu s-a adunat. Nimeni, dintre cei responsabili cu întreținerea domeniului public, nu mai vrea să facă nimic, în afara zonei centrale. Tot timpul dau vina pe alții sau pe vreme. Noi cu ce să cosim sau să stârpim țânțarii și căpușele? Ce ne-am face dacă ar ploua zilnic, ca în alte țări? E nevoie de o acțiune generală periodică de cosire și de dezinsecție la nivelul întregului oraș. Cu cine vorbesc toți sunt nemulțumiți, de cum arată orașul. Degeaba facem sesizări că nu se rezolvă nimic niciodată”, a spus Marcela Sabău, de pe Splaiul Coposu.

Dacă în ceea ce privește îmbunătățirea activităților municipale de cosit iarba de pe domeniul public, nu există speranțe pentru acest an, la capitolul dezinsecție sunt totuși ceva promisiuni de implicare a Primăriei Lugoj. Executivul local a anunțat că în aceste zile se derulează procedura de achiziție electronică a unei dezinsecții cu mijloace aeriene pentru o suprafață de 2.000 de hectare din intravilanul Lugojului. Acțiunea, după cum susțin autoritățile, este programată după mijlocul acestei luni, ziua urmând să fie stabilită în funcție de starea vremii și anunțată printr-un comunicat public.

Din păcate, nu se vorbește nimic de o mult mai simplă dezinsecție la sol, care putea fi făcută de cei de la Salprest, însă firma municipală nu a primit fonduri pentru acest lucru.


/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/