O săptămâna „dragă” nostalgicilor, cu întreruperi de curent ca pe vremea Comunismului. Ce spun reprezentanții Enel și cei ai OPC

Săptămânile trecute au oferit mai multor timișoreni șansa să se simtă ce pe vremea ultimilor ani de dictatură ceaușistă, când curentul se întrerupea foarte des, deoarece regimul făcea economii la sânge pentru plata datoriei externe. În Calea Șagului, cartierul Elisabetin și zona Lipovei, „punctul culminant” s-a atins în weekend, când energia electrică a fost întreruptă timp de 5 ore și jumătate, după ora 10 dimineața, până la după 15.30.

Nu a fost însă singura neplăcere pentru cei din Calea Șagului, unde probleme s-au înregistrat de marțea trecută, timp de cinci zile consecutive. De asemenea, în zona de sud a Timișoarei, curentul a fost întrerupt și în duminica alegerilor europarlamentare, dar și sâmbătă, 1 iunie. Nu este singura zonă afectată din oraș, dar reprezentanții companiei spun că neplăcerile sunt rezolvate. „A fost o problemă cu un cablu de tensiune medie, care a fost reparat sâmbătă”, ne-a declarat Ștefan Ion, responsabilul cu relații publice din cadrul Enel. Așadar, teoretic, cel puțin în Calea Șagului, nu ar trebui să mai aibă loc întreruperi de curent.

Risc de amenzi pentru furnizorul de energie electrică

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Compania Enel este monitorizată de autorități, mai ales după ce prefectul de Timiș, Eva Andreaș, a cerut la un colegiu prefectural să se verifice contoarele companiei. Șeful Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorului, Sorin Susanu, spune că instituția pe care o conduce monitorizează Enel pentru mai multe probleme, inclusiv pentru aceste întreruperi și pentru tensiunea curentului prea redusă în anumite zone. „Sunt mai multe aspecte ce țin de Enel, începând de la unele clauze pe care le au în contractele cu clienții, probleme ce țin de contorizare, dar și funcționarea deficitară, și aici mă refer la întreruperi sau la amperaj. Consumatorii din unele zone ne-au semnalat că, după anumite dezvoltări imobiliare, nu mai există acei 2,3 sau 2,3 volți”, a declarat Susanu pentru Express de Banat.

banner 970 x 250