Tâlharii bătrânilor au fost arestaţi!

Doi puştani din Reşiţa au comis mai multe tâlhării ale căror victime le-au picat persoane în vârstă. Infracţiunile s-au petrecut în zona centrală a oraşului, culmea, chiar în apropiere de tribunal.

Corneliu Nicolae Pod şi Alexandru Petru Galescu, ambii în vârstă de 17 ani, au primit mandate de arestare preventivă pentru o perioadă de 19 de zile, după ce în sarcina lor a fost reţinută infracţiunea de tâlhărie în formă agravată. Cei doi tineri căutau persoane în vârstă cărora le smulgeau pur şi simplu plasele sau genţile din mână. Au fost prinşi după ce au tâlhărit patru femei cu vârste între 70 şi 80 de ani şi i-au sustras suma de 400 de lei unui bătrân. Arestaţi preventiv de Judecătoria Reşiţa, tâlharii au declarat recurs, sperând că vor fi cercetaţi în stare de libertate. Nu au avut noroc, chiar dacă au recunoscut în totalitate comiterea faptelor.

„Tribunalul Caraş-Severin a soluţionat recursul formulat de inculpaţi la încheierea prin care Judecătoria Reşiţa dispusese arestarea lor preventivă sub aspectul reţinerii unor date şi indicii temeinice care ar contura în sarcina lor săvârşirea infracţiunilor de tâlhărie în formă agravată, reţinându-se, practic, două agravante, respectiv săvârşirea faptelor în locuri publice şi de către două sau mai multe persoane împreună, precum şi pentru potenţiala comitere a infracţiunii de furt calificat în formă continuată. După derularea procedurilor specifice unei căi de atac s-a constatat că recursul este nefondat şi a fost respins ca atare. Judecătoria Reşiţa a reţinut în esenţă că inculpaţii minori, în perioada 26 iulie – 3 septembrie, au sustras unui număr de patru părţi vătămate mai multe bunuri, respectiv, portmonee, chei de apartament, acte de identitate şi bani, faptele petrecându-se în jurul centrului municipiului Reşiţa, de regulă, inculpaţii preferând să atace victime de vârsta a treia şi după lăsarea întunericului”, a declarat judecătorul Rustin Ciasc, preşedintele Tribunalului Caraş-Severin.