Tăcere totală în dosarul contrabandei cu microbuzul din Vama Naidăș!

Polițiștii de frontieră și vameșii corupți nu scot o vorbă în sala de judecată. Cel puțin deocamdată!

Procurorul DNA, prezent la primul termen pe fond de la Tribunalul Caraş-Severin, a evidenţiat acuzaţia de abuz în serviciu reţinută pentru frontieristul Daniel Toc şi vameșul Laurian Crecană şi a arătat, în spiritul noii decizii a Curţii Constituţionale cu privire la abuzul în serviciu, care sunt legile pe care cei doi le-au încălcat şi care au conturat infracţiunea de abuz în serviciu. De asemenea, la solicitarea avocaţilor apărării, preşedintele de şedinţă a pus în vedere reprezentantului Ministerului Public „să depună la dosarul cauzei până la următorul termen de judecată informaţii referitoare la stadiul cercetărilor penale desfăşurate de autorităţile din Serbia privind pe inculpatul Dejan Draskic”. A fost încuviințată totodată proba testimonială cu audierea martorilor propuşi prin rechizitoriu și s-a dispus citarea acestora pentru următorul termen de judecată. Instanța a admis și proba cu înscrisuri, solicitată de apărătorii aleşi ai inculpaţilor.

De asemenea, preşedintele de şedinţă a acceptat  efectuarea unei adrese către autorităţile vamale, de poliţie şi de frontieră din Serbia pentru a comunica dacă autoturismul Iveco Daily a fost controlat, de cine era condus şi ce conţinea.

leader board 728 x 90 px

Fiind primul termen procesual pe fond, instanţa a întrebat inculpaţii dacă sunt dispuşi să facă declaraţii, însă aceștia au susținut deopotrivă că se prevalează de dreptul la tăcere şi că nu doresc să facă alte declaraţii, decât cele aflate la dosar.