EXCLUSIV. „Mă aştept să ne ridice oricând, dar măcar ştiu că mi-am făcut plinul!” [UPDATE]

Fostul consilier judeţean şi avocatul Serviciului Judeţean de Ambulanţă şi al Primăriei Băile Herculane, Sorin Madina, a fost denunţat procurorilor pentru mai multe presupuse ilegalităţi!

Denunțătorul a redat în fața procurorilor şi o expresie pe care spune că Madina o folosea destul de des, expresie prin care acesta arăta că este conştient că a încălcat legea, dar că e mulţumit că măcar şi-a făcut „plinul”! Denunţul făcut de un reşiţean chiar la adresa preşedintelui Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică a judeţului Caraş-Severin a ajuns pe masa procurorilor de ceva vreme. „În vara anului 2012 m-am întâlnit cu Sorin Madina, care mi-a zis: «mă aştept oricând să ne ridice, dar măcar mi-am făcut plinul!»”, a spus acesta, printre altele, organelor de cercetare penală.

La Sorin Madina, banii par să nu fi fost niciodată o problemă atâta timp cât acesta a declarat că a împrumutat un potent om de afaceri, ce rula contracte de milioane de euro, cu suma de 80.000 de lei. Bani pe care Madina a precizat că i-ar fi avut din vânzarea unor terenuri.

leader board 728 x 90 px

În cadrul aceluiaşi denunţ se mai arată că în campania electorală ar fi fost „sponsorizat la negru” de către un om de afaceri, care ulterior nu ar fi fost mulţumit de prestaţiile noului consilier judeţean, reproşându-i că dacă tot te-am făcut consilier, măcar să îţi faci treaba!”

Despre Sorin Madina au ieșit la iveală și alte lucruri intersante. E vorba despre contractele lui cu statul, ba chiar sunt dovezi că, deşi era consilier judeţean, acesta consilia diverse firme despre modul în care să întocmească tocmai contractele cu Consiliului Judeţean Caraş-Severin sau instituţiile din subordine.

Contactat, fostul preşedinte al ATOP a refuzat să comenteze toate aceste denunţate ilegalităţi, spunându-ne că „nu comentez niciodată nimic legat de dosarele penale, indiferent pe cine vizează”.

UPDATE

Sorin Madina s-a răzgândit pe parcursul zilei. Acesta a dorit să-și apere reputația și imaginea cerându-ne să prezentăm rezoluția Parchetului prin care a scăpat de vreo răspundere penală. Este vorba despre „Clasarea cauzei faţă de MADINA CONSTANTIN-SORIN, cu privire la săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat prev. și ped. de art 367 alin. 1și 2 Cod penal, conflictul de interese prev. de art 301 Cod penal, 206complicitate la evaziune fiscală prev. și ped de art. 48 rap. la art. 9 alin.1 lit. c și alin. 3 din Legea 241/2005 cu aplic. art 35 alin. 1 Cod penal și complicitatea la infracțiunea de spălare a banilor prev. si ped. de 48 alin. 1 Cod penal rap. la art. 29 al. 1 lit. b din Legea 656/2002 modificată și republicată cu aplicarea art 35 alin.1 Cod penal toate cu aplicarea art. 38 Cod penal și art. 5 Cod penal”. Despre cele scrise în denunț, Madina a refuzat să facă vreun comentariu.