Tablou de nuntă

Mai sunt zece zile până la alegerile generale şi mi-am propus, dintr-o minimă curiozitate, să văd cu cine se va arunca în alegeri judeţul Caraş-Severin. Am să-i numesc întâi pe cei care doresc să intre în Parlament şi care ţin musai să scoată din nenorocire judeţul nostru cel sărac şi cinstit. Mastan Gabriel Florin (n-am auzit de el), Demetrovici Florin Ionel (n-am auzit de el), Blănariu Valentin (n-am auzit de el), Szabo Iosif (n-am auzit de el), Stănescu Alexandru (n-am auzit de el), Cionca Mihail (n-am auzit de el), Avram Dan Silviu (n-am auzit de el), Toth Ioan (n-am auzit de el), Grigoroiu Ion (n-am auzit de el), Kun Ladislau (n-am auzit de el), Vigh Irina (n-am auzit de ea), Sechelean Valeria (n-am auzit de ea), Tunde Penzes (n-am auzit de el), Makay Botond Carol (n-am auzit de el), Almăjan Nicolae (n-am auzit de el). Înţeleg că acest grup rătăcitor se vrea a fi făcând parte din noua clasă politică. Să-mi fie iertată ignoranţa, dar nu cred că aceste doamne şi aceşti domni să fi făcut vreo ispravă pe la noi. Altfel, ar fi urlat presa, ar fi aflat de faptele lor cărăşenii şi ne-am fi adus şi noi aminte de unul sau de altul. În următorul grup am băgat, scuzaţi licenţiozitatea exprimării, pe nişte domni de care am auzit degeaba, remarcaţi doar prin faptul că au ocupat, vremelnic, unele funcţii publice. Benga Ioan, Dunăreanu Cornelia, Miclea Aurel, zis Miky Mincinosu, Goga Ionel, Smadu Paul Sever, Iancu Simion-Simi, zis Pârnăiaşu, Duruţ Aurel, Pârvulescu Dumitru Tilică, Mănescu Tiberiu şi Purice Ion Simion. Pe mâna cui v-aţi lăsa? Niciunul dintre cei de mai sus, mai puţin Mănescu Tiberiu, nu a mai trecut prin Parlament. În tot cazul, cei care vor ajunge, întâmplător, în legislativ, cu siguranţă, au nişte programe gen Proiect de lege privind salvarea raţelor de la înec şi altele asemănătoare. Le doresc succes. În fine, să-i pomenim şi pe aspiranţii la un nou mandat. Secăşan Iosif, Tabugan Ion (de ce?), Rusu Vali (de ce?). Cam acesta ar fi tabloul de nuntă. Drept urmare, n-aveţi decât să puneţi ştampila pe cine doriţi. Numai să nu uitaţi s-o daţi înapoi.

Comments

 1. Sipatizant says:

  Domnule Cavadia,

  pentru a tine pasul cu desfasurarea alegerilor din decembrie, am citit tot ce puteam sa citesc si ce se gaseste pe internet. Acum dvs veniti cu acest articol (daca se poate numi articol).
  Spuneti ca ati auzit degeaba de niste candidati si faceti o lista intreaga. Va pot spune ca profesorul Manescu este singurul membru al academiei romane din Caras – Severin si ca este singurul care a obtinut rezultate la olimpiade nationale cu studentii pe care i-a pregatit. Evident, dvs. ati auzit, sau ati auzit ‘degeaba’ , pentru ca la coada patrupedelor nu ajunge si cultura, ajung doar stiri despre Bianca Dragusanu sau alte mondenitati. Pentru a va mai imbogati putin cultura precara, imi permit sa adaug ca doamna Cornelia Dunareanu (cu bune si cu rele) a condus ceva vreme postul Banat TV. Pana nu demult era cam singurul de la noi din zona, dar dvs nu cred ca va permiteti luxul de a plati abonament daca sunteti remunerat in functie de calitatea articolelor pe care le scrieti.
  Pana astazi am citit in toata presa locala (si nu numai) ca sunt foarte multi candidati noi la ARD. Acest lucru este mentionat in cel putin 10 articole diferite. In speta, Manescu Tiberiu nu a facut politica pana acum. Dvs spuneti aici ca a trecut prin parlament. Se poate, dar numai in vizita (eventual la ziua portilor deschise, nu cunosc), nu ca membru cu drept de vot.

  De ce am dat doar exemple ARD? Pentru ca eu votez ‘dreapta’ si nu intentionez sa ne intoarcem la comunism. Sunt sigur insa ca exista o serie de nedreptati pe care le-ati facut si in randul celor din USL sau PPDD, pe care insa nu doresc sa le comentez aici, nefiind simpatizant.

  Poate nici eu nu cunosc multi candidati, sau nu am auzit de ei….dar daca imi permiteti sa va intreb: Dvs. cine sunteti? O somitate a judetului? O somitate a tarii? NU AM AUZIT DE DVS!!!

  E adevarat, ziarele trebuie sa fie impartiale, sa prezinte adevarul despre fiecare. Dar nu trebuie sa suprapunem impartialitatea ziaristilor cu imbecilitatea si nici adevarul cu pareri personale eronate. Pentru ca sa fim seriosi, parerea dvs reprezinta cumva un etalon dupa care trebuie sa se ghideze alegatorii? Aveti dvs. proiecte interesante si doriti sa le impartasiti poporului? De ce nu, poate avem ceva de invatat din vasta si bogata cultura pe care (nu?!) o detineti.
  Daca sunteti atat de inteligent domnule Cavadia, de ce nu candidati dvs.? Nu va place politica? Va propun sa candidati independent. Poate atunci o sa va constientizatii adevarata valoare. Prin articole ca cel de mai sus, descoperim pana una alta noi, pleaba societatii, cam la ce nivel se situeaza intelegerea dvs.

  Un sfat: cand sunteti constipat dimineata, incercati sa nu mai aruncati cu vorbe in vant, terminati-va treaba si scrieti articolul de la biroul din redactie, nu de pe WC ca asta pe care avem oroarea sa il citim.

  Va doresc toate cele bune!

  Semnat: puiu’ de Crevedia, fanu’ lui Cavadia :))