Tablete și laptopuri de 100.000 euro pentru o școală din Timiș, cu bani europeni

Elevii care învață într-o comună din județul Timiș vor beneficia de echipamente IT de ultimă generație. Primăria Cenei a reușit să atragă aproximativ 100.000 euro, bani europeni, cu scopul achiziționării de tablete, laptopuri și table interactive.

Tehnologie modernă într-o unitate de învățământ din județul Timiș. Școala Gimnazială Cenei va fi dotată cu echipamente IT performante, după ce primăria a reușit să atragă aproximativ 100.000 euro, bani europeni. Astfel, în urmă cu câteva zile, a fost lansată o licitație publică cu scopul achiziționării de tablete, laptopuri, table interactive și table grafice, în cadrul unui proiect intitulat „Progres în învățare prin digitalizare”.

În ceea ce privește tabletele, Primăria Cenei informează că acestea vor fi folosite de elevi, pentru a putea face ore online.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Tablete pentru uz școlar cu acces la internet pentru o perioadă de 24 luni. Aceste tablete sunt destinate folosirii de către elevi, astfel încât orele de pregătire să se poată desfășura online, pentru a evita contactul direct al elevilor cu profesorii și cu ceilalți elevi, precum și pentru a preveni riscul de infectare cu coronavirusul SARS-CoV-2, fapt care ar pune în pericol desfășurarea în condiții normale a tuturor activităților didactice necesare procesului de învățământ. – Laptop-uri (computere portabile), table interactive și tablete grafice care să fie puse la dispoziția profesorilor și elevilor în vederea derulării activității didactice”, scrie în anunțul de participare la licitație.

În total, vor fi cumpărate 130 de tablete, 24 laptopuri, 12 table interactive și 24 de table grafice. Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Competitivitate. Termenul limită pentru primirea ofertelor este data de 10 martie, la ora 15.00.

banner 970 x 250