Tablete sau laptopuri? Dilema consilierilor locali de la Şag. Până la urmă… tablete

În urma şedinţei de ieri a Consiliului Local din Şag, primarul Flavius Alin Roşu a făcut public faptul că anumiţi consilieri, în majoritate de la PNL, s-au opus achiziţionării de tablete pentru toţi elevii şcolii din Şag şi că astfel de măsuri periclitează sistemul de învăţământ online. Consilierii care s-au opus au ieşit astăzi la rampă şi au spus că ei vor laptopuri, nu tablete pentru elevi şi că acesta a fost motivul pentru care nu au votat proiectul de hotărâre.

Tablete sau laptopuri? Aceasta este dilema consilierilor locali de la Şag, care amână nevoile imediate ale elevilor care nu îşi permit accesul la tehnologie şi totodată la învăţământ în această perioadă. Consilierii locali au dat însă astăzi replică primarului, spunându-i că ei vor condiţii şi mai bune pentru elevi. Directorul şcolii din Şag a precizat că e nevoie de 110 dispozitive pentru elevi, fie că sunt tablete sau latopuri.

„Menţionăm că toţi consilierii au fost de acord pentru achiziţionarea unor gadgeturi pentru elevii Şcolii Şag, cu menţiunea că ar fi mai util pentru elevi să primească un laptop. Amintim că după această pandemie laptopurile pot fi folosite în sălile de clasă, oferă o mai bună conectivitate şi pot fi conectate la un proiector sau o tablă inteligentă sau pot fi folosite în laboratoarele Şcolii Şag.

Viceprimarul Florin Luca cere încă o dată domnului Răzvan Nistor ca la şedinta CL de astăzi să fie prezentate toate datele cerute. Precizăm că există fonduri suficiente pentru achiziţonarea de laptopuri, iar rectificarea de buget poate fi mai mare de 73.500 lei şi le putem oferi elevilor un mod mai eficient de a participa la cursurile online şi o sansă mai bună la educaţie”, au transmis aceştia.

Consilierii continuă şi afirmă că ei nu s-au opus procesului educaţional, ci că au dorit să asigure condiţii şi mai bune.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

„Am dorit şi dorim să facem ce e mai bine pentru elevii Şcolii Şag, dar şi pentru comuna noastră! Consilierii Locali PNL Şag nu s-au opus modernizarii sistemului de educaţie online, dimpotrivă, au dorit facilităti cât mai bune pentru elevi. Condamnăm ferm transmiterea în spaţiul public a unor afirmaţii eronate de către primarul Flavius Roşu”, au transmis consilierii din opoziție.

Consilierii locali care s-au opus ieri trecerii proiectului şi care şi-au spus astăzi punctual de vedere sunt: Bogdan Apostu (PNL), Sorin Brînzoi (PNL), Alexandru Hubert (FDRG), Carmen Huzsti (ALDE), Valentin Ivan (M10), Marcel Popescu (ALDE), Sorina Purcar (PNL) şi Florin Luca – viceprimar.

În urma şedinţei de astăzi s-a hotărât însă să fie tablete, şi nu laptopuri pentru elevi, iar proiectul de hotărâre iniţiat de primarul Flavius Alin Roşu a fost votat.

„Astăzi am avut o nouă şedinţă legată de rectificarea de buget pentru proiectul Tablete pentru elevii şcolii din Şag. S-a prezentat decizia Consiliului de Administraţie al Şcolii, care susţinea în unanimitate achiziţionarea pentru toţi elevii a acestor tablete, în număr de 184. După dezbateri aprinse, în urma a două şedinţe, în final Consiliul Local a aprobat cu unanimitate de voturi acest proiect necesar. Mulţumesc pe această cale Consiliului Local Şag pentru decizia luată. Şi sper ca pe viitor, să comunicăm mai bine, în folosul comunității, pentru a evita sincope pe care nu le dorim niciunii dintre noi”, a precizat Flavius Alin Roşu, primarul comunei Şag.

1000x100 (4) publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/