Ce se va întâmpla cu turismul din Timiș după pandemie? APDT vine în sprijinul operatorilor de turism din județ!

Ca urmare a situației dificile în care se află în prezent afacerile din turism, Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în județul Timiș demarează o serie de acțiuni de promovare a activităților de turism în perioada post-COVID, cu scopul de a reconstrui atmosfera de încredere a vizitatorilor în această regiune. 

Pentru a îmbunătăți și accelera vizibilitatea afacerilor de turism, APDT Timiș va publica și promova, în lunile următoare, prin intermediul aplicației gratuite Discover Timiș, măsurile de securitate a turiștilor aplicate în cadrul afacerilor de turism.

Astfel, operatorii de turism din regiune au fost invitați să comunice măsurile și deciziile pe care le-au luat în ceea ce privește serviciile pentru siguranța sejurului și a experiențelor clienților lor (cum ar fi dezinfectarea locației, reconfigurarea structurii locațiilor de servire, amplasare de dozatoare cu dezinfectant și/sau covorașe cu dezinfectant, echiparea personalului angajat cu echipament corespunzător precum măști, mănuși de protecție etc.), pentru a le prezenta în cadrul materialelor și acțiunilor de promovare turistică realizate de APDT Timiș în perioada următoare.

Aplicația Discover Timiș www.discovertimis.com este un ghid turistic digital al regiunii ce oferă conținut despre o gamă largă de servicii și produse de turism, accesată constant de utilizatori din zeci de țări europene și de pe alte continente. O persoană din cadrul APDT Timiș a fost desemnată și este permanent la dispoziția operatorilor de turism pentru a-i ghida și ajuta în ceea ce privește demersurile de promovare a afacerii lor prin intermediul aplicației (tel. 0256.406470).

Totodată, în următoarele luni, Turism Timiș va pune accentul pe promovarea turismului de familie și a celui individual în regiune. Se vor promova trasee de drumeție și cicloturism în județul Timiș, se vor identifica structuri de cazare de tip familial în județ și regiune și va fi făcută o reinventariere a campingurilor pentru rulote și a locurilor de campare.

În acest context, APDT Timiș readuce în atenție zona Lacului Surduc, unde acest tip de turism este deja promovat de mai mulți ani și unde, încă de anul trecut, Asociația de Turism Timiș, prin intermediul proiectului european Eco Timiș, a pus pe apă un Catamaran cu motor electric, ambarcațiune care – respectând regulile de călătorie în vigoare post-pandemie – va putea fi pus gratuit la dispoziția turiștilor în perioada verii, în condiții și după un program anunțate după 15 iunie.

De asemenea, o serie de proiecte și produse turistice din Timiș – printre care „Mic dejun la Margina” și „Banat Brunch” – vor fi reformulate și promovate, ținând cont de noua formulă a călătoriilor pentru această vară, cea individuală sau de tip familial.