Tablete pentru fiecare elev şi laptopuri pentru profesorii de la Liceul Tehnologic „Clisura Dunării”

Deși au început săptămâna sub incidența scenariului roșu, ca urmare a faptului că două cadre didactice au fost depistate pozitiv cu noul coronavirus, cei aproximativ 1.300 de elevi din cadrul Liceului Tehnologic „Clisura Dunării”, precum și ce ai școlilor arondate: Școala Gimnazială „Sofia Arcan” și Școala Gimnazială „Alexandru Moisi” continuă să parcurgă materia folosind tehnologia modernă, unitățile de învățământ apelând, încă din luna martie, la aplicațiile G Suite for Education, aplicații care pot îmbunătăți predarea, învătarea și colaborarea în școli.

Cum încă există școli, atât în Caraș-Severin, cât și în întreaga țară, unde lipsa dispozitivelor IT necesare elevilor pentru a putea participa la cursurile online limitează accesul la educație, unele administrații publice locale încercând din fonduri proprii să acopere aceste lipsuri, în orașul de la malul Dunării, potrivit spuselor managerului LTCD Moldova Nouă, Mihaela David-Izvernar, fiecare elev dispune măcar de un telefon mobil pentru a ține pasul cu materia. Această situație pare a fi una temporară, unitatea școlară aplicând pentru proiectul Eurocompetitivitate, proiect care prevede dotarea tuturor elevilor cu tablete, dar și a profesorilor cu laptopuri, dispozitive menite să îmbunătățească calitatea actului educațional inclusiv în mediul online, dacă modalitatea „față în față” nu va putea fi pusă în practică.

„Cu ajutorul celor 30 de tablete cu internet inclus, donate de Primăria Moldova Nouă, am reușit să acoperim solicitările din luna mai. Între timp au mai apărut schimbări. Unii elevi încă folosesc telefoanele mobile, dar sperăm ca prin intermediul unui proiect să acoperim toate nevoile. UAT Moldova Nouă aplică pentru proiectul Eurocompetitivitate. Se lucrează deja și sperăm să avem dotare din proiect și pentru elevi și pentru profesori”.

leader board 728 x 90 px