Chiar dacă numărul cazurilor noi de infectare cu noul coronavirus a crescut în ultima perioadă, asta nu înseamnă că tinerii din Caraș-Severin nu vor mai putea fi beneficiarii bagajului de cunoștințe transmise prin intermediul programelor educaționale „Tabăra din inima Satului”, respectiv „Tabăra din inima Familiei”, singurele modificări apărute vizând perioadele de desfășurare stabilite inițial, organizatorii luând în calcul și un plan B în cazul în care acestea nu vor putea ajunge la finalitate până la începutul anului școlar.
Copiii din Caraș-Severin, atât cei din mediul rural, cât și cei din mediul urban, vor avea în continuare posibilitatea să participe la activitățile întreprinse în cadrul taberelor educaționale (ateliere de dezvoltare personală, educație pentru viață, formare duhovnicească, ateliere artistice, seri tematice, jocuri, concursuri), demarate de Episcopia Caransebeșului, în parteneriat cu primăriile, școlile și parohiile ortodoxe din mai multe localități, sprijinite de ATOR Banatul de Munte, Asociația Învățătorilor Caraș-Severin și Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Caraș-Severin, acestea nefiind anulate din pricina contextului epidemiologic, ci doar amânate, organizatorii fiind de părere că astfel de programe sunt absolut vitale în formarea viitorilor tineri, mai ales în situația de astăzi, când inamicul invizibil, care a înspăimântat întreg mapamondul, amenință să pună capăt inclusiv socializării directe.
„Singura tabără pe care am putut-o organiza până acum este cea din orașul Moldova Nouă. Chiar dacă perioadele stabilite pentru taberele educaționale din Teregova și Caransebeș au suferit modificări, acest lucru nu înseamnă că luăm în calcul anularea lor. În cazul în care numărul de noi infectări va scădea, acest aspect poate contribui ca perioadele stabilite pentru desfășurarea celor două proiecte la Moniom, Berliște, Zăvoi și Măureni să nu sufere modificări. Avem inclusiv un plan de rezervă, dacă situația actuală nu va fi propice și dacă nu vom putea duce la capăt aceste proiecte până la începutul anului școlar. Vorbim aici despre tabere de weekend, organizate de vineri până duminică. Avem totul pus la punct pentru fiecare tabără: tricouri personalizate, materiale de lucru, voluntari, formatori etc. Ne dorim să ducem la finalitate aceste proiecte deoarece copiii au nevoie de interacțiunea directă. Chiar am observat probleme destul de grave în lunile de izolare. Activând doar în mediul online, tinerii au început să întâmpine probleme de adaptare, de relaționare, probleme la nivel psiho-emoțional etc. Online-ul îți oferă posibilitatea să accesezi anumite informații, însă interacțiunea directă e cu totul altceva.”, a explicat pr. Mihai Ciucur – coordonator program TDIS.
În plus, o altă componentă pentru care cele două proiecte educaționale trebuie continuate vizează atelierele destinate verigii celei mai importante: părinții.
„Avem un parteneriat cu un formator acreditat. Atelierele destinate părinților au atât o componentă teoretică, cât și una practică, temele în acest sens fiind destul de variate. Se urmărește modul în care părintele reușește să gestioneze conflictele cu propriul copil. Deci, se mizează pe educație parentală”, a mai ținut să adauge coordonatorul programelor educaționale: „Tabăra din inima Satului”, „Tabăra din inima Familiei”.
Sursa foto principal: Facebook.
Sursa foto: expertizapsihologicajudiciara.ro.
CITEŞTE ŞI: „Tabăra din inima Familiei”, în premieră la Moldova Nouă
În prima jumătate a lunii decembrie, inspectorii de prevenire de la ISU Timiș au controlat peste 40 de obiective din județul Timiș. Au descoperit de 3 ori mai multe...
Recital de excepție la Moldova Nouă, în a treia zi de Crăciun
Informaţiile publicate de expressdebanat.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Vezi termeni și condițiiTel./Fax: 0355.429.481
WhatsApp: 0723.101.061
contact@expressdebanat.ro
publicitate@expressdebanat.ro
Reșița, Str. Făgărașului Nr. 10
Toate drepturile rezervate. © 2024 Express de Banat. ISSN 2248 – 1281