Tabere pentru elevi, la Universitatea Politehnica Timișoara

tabere elevi timisoara liga studenteasca
Stiri Timisoara si Resita Muzeul Banatului Montan mbmr 1000x100

Ligile studențești din Universitatea Politehnica Timișoara îi provoacă pe elevi să participe la două tabere de vară organizate în cadrul UPT.

Inițiativele vin din dorința de a-i familiariza pe liceeni cu viața de student, de a-i ajută pentru o mai bună orientare în carieră, de a reduce rata abandonului universitar,

EcoChem Summer University

În perioada 14 – 24 iulie 2024, Liga Studenților Chimiști din Timișoara, în parteneriat cu Facultatea de Chimie Industrială și Ingineria Mediului, organizează a doua ediție a EcoChem Summer University.

Scop este de a le arăta elevilor de liceu din clasele a X-a și a XI-a cum se desfășoară o zi din viața unui student la Facultatea de Chimie Industrială și Ingineria Mediului din cadrul Universității Politehnica Timișoara.

Acest proiect constă într-o tabără de vară, unde elevii vor participa la cursuri și laboratoare în cadrul a 4 subiecte de studiu din domeniul chimiei și mediului și vor efectua vizite la firme partenere din domeniu.

Înscrierile se fac până în data de 26 iunie 2024

Electronics Summer University (ESU)

Electronics Summer University (ESU) este o Universitate de Vară dedicată elevilor de clasa a XI-a și este organizată de Liga Studenților din Facultatea de Electronică și Telecomunicații (LSFETc) în parteneriat cu Universitatea Politehnica Timișoara (UPT), Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale (ETcTI), Nokia, Continental, Kimball Electronics, Savnet și Forvia Hella.

Stiri admitere Timisoara gif uvvg 1000x100px admitere 2024 Stiei Timisoara Muzeul TM

Participanții vor avea parte de cursuri și laboratoare interesante predate de profesorii din UPT, dar și de workshopuri la diferite companii din Timișoara, unde vor avea ocazia să vorbească cu oameni de succes din domeniu și să își facă o idee despre ce se întâmplă după terminarea studiilor medii.

„Cum studenția nu înseamnă doar muncă și studiu, voluntarii organizează multe activități distractive pentru a cuprinde întreaga experiență. Olimpiada Trăsniților, Treasure Hunt și multe seri sociale sunt gândite pentru a dezvolta participanții pe plan personal, fiind zeci de activități surpriză pregătite pentru a simula întrutotul viața de student”, transmit reprezentanții UPT.

Perioada de desfășurare a proiectului este 21 august – 3 septembrie 2024. Timp de două săptămâni, 100 de participanți vor fi cazați în căminele UPT, unde vor putea cunoaște campusul studențesc. Perioada de înscriere este 27 mai – 30 iunie 2024.

Participanții vor beneficia atât de baza materială a facultății, cât și de cea a Universității Politehnica Timișoara, fiindu-le asigurată cazarea în căminele UPT și trei mese pe zi la cantina universitară. La sosire vor primi un goodie bag și vor avea parte de multe alte surprize pe perioada întregului proiect.

 

Stiri Timisoara si Resita Revista Banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/